Fernando Alonso: ma tahan jälle šampanjat maitsta

Hindrek Pärg
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso.
Fernando Alonso. Foto: OLIVIER BEROUD / VISION SPORT AGENCY/imago/PanoramiC/Scanpix

Fernando Alonso pole kaua F1 etappidel poodiumile jõudnud ning põud on veninud nii pikaks, et tänavu soovib McLareni piloot taas lihtsalt šampanjat maitsta. 

Alates 2015. aastast McLareni rooli keeranud hispaanlane pole kordagi selle autoga poodiumile jõudnud. Viimati sai ta esikolmikus finišeerinuna šampanjat juua 2014. aasta Ungari etapil, lõpetades Ferrari masinaga teisel kohal. 

McLareni vormelit on painanud mootoriprobleemid ning mullu jäi parimaks kohaks kuues. Tänavu kasutab meeskond aga Renault jõuallikat ning Alonso soovib taaskord poodiumile jõuda.  

«Tulemusi on raske ennustada, aga oleme küllaltki optimistlikud. Teame, mida Red Bull Renault mootoriga suudab ning kuigi kvalifikatsioonis pole nad kõige kiiremad, siis võistlustel läheb neil hästi,» rääkis hispaanlane. 

«Nad jõudsid paar korda esikolmikusse ja võitsid kaks või kolm võidusõitu. Kui meie suudame samasuguseid tulemusi teha ja võidelda, oleme väga õnnelikud. Tahan uuesti šampanjat maitsta.»

Kuigi McLaren pole viimasel kolmel aastal häid tulemusi näidanud, on tiim Alonso sõnul veel ülimalt motiveeritud. «Meeskond on ülimalt kiire ega anna kunagi alla - see on siin veedetud aja kõige suurem õppetund. 

Tiim on väga kokkuhoidev ja üksteist toetav ning töötavad metsikult isegi siis, kui võitleme ainult 16. positsiooni pärast. Meeskonna hing on märkimisväärne ning see jääb minuga pikaks ajaks,» sõnas Alonso.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles