Video: Katrin Klaubi hoolealune on löönud MMi eel särama

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Khaddi Sagnia.
Khaddi Sagnia. Foto: PHIL NOBLE/REUTERS

Nädalavahetusel peeti Gävles Rootsi sisemeistrivõistlused kergejõustikus, kus naiste kaugushüppe võitis isikliku rekordi ja maailma hooaja tippmargi 6.85ga Khaddi Sagnia.

Helsingborgis sündinud Sagnia varasem siserekord oli 6.66, väljas on ta hüpanud 6.78. Mõlemad tippmargid pärinesid seejuures 2015. aastast. Täiskasvanute tiitlivõistlustel on Sagnia parim tulemus 2016. aasta Amsterdami EMi kuues koht (6.59), Rio olümpial ja Londoni MMil jäi ta lõppvõistluselt välja. 2015. aastal Tallinnas toimunud U23 EMil oli Sagnia 6.64ga neljas.

Tänavu on Sagnia tõsisemalt ka 60 meetri tõkkejooksuga tegelema hakanud. Veebruaris püstitatud isiklik rekord 8,14 on sajandiku pealt võrdne MMi normiga.

Maailma tippu on viinud Rootsi kergejõustiklase Eesti treener Katrin Klaup, kes siirdus teisele poole merd tööle juba 21 aastat tagasi. Viimastel aastatel on Sagnia seetõttu treeninud päris tihti ka meie mitmevõistlejate Mari Klaubi ja Kristjan Rosenbergiga.

Kaugushüppe uus tipptulemus, mis on ühtlasi Rootsi meistrivõistluste rekord, viis 23-aastase Sagnia maailma hooaja edetabelis üheks ööpäevaks suisa esikohale, ent pühapäeval hüppas MMi suurfavoriit Brittney Reese USA meistrivõistlustel kolm sentimeetrit kaugemale. 

Rootsi siserekord 6.92 on 2004. aastast endise maailma parima mitmevõistleja Carolina Klüfti nimel. Absoluutne tippmark kuulub aga Erica Johanssonile, kes hüppas 2000. aasta suvel 6.99.

Birminghami sise-MMil algab naiste kaugushüppe lõppvõistlus (eelvõistlust ei toimu) pühapäeval, 4. märtsil kell 17.57. Võistlusel tuleb starti teiste hulgas ka Ksenija Balta, kes kerkis eilse 6.63ga maailma hooaja edetabelis 12. kohale.

Maailma hooaja edetabel naiste kaugushüppes.
Maailma hooaja edetabel naiste kaugushüppes. Foto: iaaf.org

Us. 2015. World championships. Beijing. China. Amazing.

A post shared by C a n d y✨ (@khaddisagnia) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles