Dopingus kahtlustatav venelane on juba varem hoiatuse saanud

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Krušelnitski
Aleksandr Krušelnitski Foto: Cathal Mcnaughton/REUTERS

Kuigi Rahvusvaheline Olümpiakomitee teatas, et dopingus kahtlustatava OAR-i curlingumängija Aleksandr Krušelnitski juhtumis tehakse otsus pärast olümpiamängude lõppu, on seal ka uusi pöördeid.

Nimelt kirjutab Venemaa infoagentuur Regnum, et jaanuaris sai Krušelnitski Venemaa Antodopingu Agentuurilt (RUSADA) hoiatuse, sest ta hoidus dopingukontrollist kõrvale. Kolm sellist hoiatust tähendavad kaheaastast võistluskeeldu. Kuid sellele eelnenud dopinguproov olevat olnud negatiivne.

Kuna väidetavalt olevat meldoonium sattunud curlingumängija kehasse kümmekond päeva enne proovi võtmist, siis pidi see juhtuma OAR-i koondise olümpiaeelses laagris. Seepärast Krušelnitski kahtlustabki, et talle puistas joogi või söögi sisse dopingut treeningukaaslane, kes jäi olümpiale sõitvast koondisest välja. Nimeliselt ei ole Krušelnitski kedagi maininud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles