Kas pealtvaatajana olümpiale sõitnud Björndaleni karjäär on lõppenud?

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ole Einar Bjørndalen.
Ole Einar Bjørndalen. Foto: Sven Hoppe/AP

Kõigi aegade edukaim talisportlane, laskesuusataja Ole Einar Björndalen andis intervjuu Valgevene telekanalile Belarus 1, kus mõlgutas mõtteid enda ja pere tuleviku kohta.

«Mul on üpris raske kirjeldada tundeid, mis mind olümpial valitsevad, ent kahtlemata oleksin tahtnud võistelda,» ütles Björndalen, kes Pyeongchangist jäi sportlasena eemale, kuid tegutseb Valgevene koondise abitreenerina. «Ma polnud valikvõistlustel piisavalt tugev. Nüüd püüan teha parimat pealtvaatajana.»

44-aastane Björndalen pole kindel, kas paneb pärast tänavust talve karjäärile punkti. «Pean seda arutama kogu perega, küsima Darjalt ja tütar Ksenialt. See on raske küsimus. Treenimiseks leidub mul alati motivatsiooni, kuid tuleb arvestada ka tervise ja laiema pildiga,» sõnas Norra kuulsus.

Ka abikaasa Darja Domratševa jätkamise kohta järgmise olümpiani polnud Björndalenil ka kindlat vastust: «Kõik on võimalik. Kui ta on nelja aasta pärast samasuguses vormis, siis miks mitte. Aga ta peab ise tegema otsuse.»

Pere elab praegu Austrias, kuid Björndalen andis valgevenelastele lootust, et nemadki saavad kuulsat spordipaari kodumaal näha. «Võib-olla ehitame Minskisse ilusa maja ja aeg-ajalt elame seal,» ütles Björndalen. Teist last pole Ole Einari sõnul veel planeeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles