Paul Aron võitis järjekordse maineka rahvusvahelise kardivõistluse

Hindrek Pärg
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Aron Winter Cupil.
Paul Aron Winter Cupil. Foto: South Garda Karting

South Garda kardirajal Itaalias toimunud 23. Winter Cup võistlusel saavutas Paul Aron esikoha OK Junior klassis, jätkates sellega oma suurepäraseid esitusi alanud hooajal.

Winter Cup on pikkade traditsioonidega ja üks mainekamaid talviseid võistlusi rahvusvahelises kardispordis ning aastate jooksul on selle võistluse poodiumil seisnud mitmeid tulevasi F1 sõitjaid, nende seas ka Max Verstappen ja Charles Leclerc.

Nädalavahetusel toimunud võistluse eelsõitudes ja poolfinaalides edukalt sõitnud Paul Aron teenis finaaliks välja neljanda stardikoha. Teinud hea alguse tõusis 14-aastane eestlane juba viiendaks ringiks teisele positsioonile. Seejärel jätkus heitlus liidrikoha pärast inglase Luca Griggsiga kuni finišini.

Eelviimasel ringil suutis Aron konkurendist mööduda, aga viimasel sõitis Griggs talle tagant otsa ja pääses seetõttu eestlasest mööda. Kuigi inglane ületas finišijoone esimesena, määrati talle ebasportliku möödasõidu eest ajatrahv, mis tõstis pjedestaali kõrgeimale astmele eestlase. 

«Alguses oli kiirus hea, aga eelsõitudes läksid stardid nässu, kuna meil oli probleeme karburaatoriga,» muljetas Aron. «Nii jäin startides veidi maha, aga iga kord õnnestus sõiduga jällegi kohta parandada. Finaali stardis langesin karburaatori probleemi tõttu korraks viiendaks, aga siis püüdsin esimesed kiirelt kinni ja tõusin teiseks.

Eelviimasel ringil sain Griggsist mööda, aga viimasel ringil ühes järsus kurvis püüdis ta minust väljastpoolt mööduda ja sõitis mulle tagant sisse. Sõitsime mõlemad korraks rajalt välja, aga tema sai kiiremini tagasi ja ületas finišijoone esimesena. Aga siis sai ta otsasõidu eest karistada ja langes kokkuvõttes kolmandaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles