Postimehe video: Janar Talts peab noort Kullamäed mängumeheks

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti korvpallikoondis kogunes täna esimest korda, et valmistuda kaheks eelseisvaks 2019. aasta MM-kvalifikatsioonimänguks. 

Vanameister Janar Taltsile koondisepaus keset hooaega isegi meeldib. «Saab klubi juurest ära tulla ja saab uut hingamist. Kohal on ka uued näod ja mõnda pole paar kuud näinud. Eks ta ikka ole huvitav.» 

Samuti sai kohtumisteks Kreeka ja Iisraeliga koondisekutse ka mitu nooremat mängijat, eelkõige Kristian Kullamäe. «Eks nooremaid tuleb ikka peale. Hea meel, et Kullamäe poiss nüüd koondises on. Minu arvates tema jaoks õige koht.

Juba esimese trenni pealt vaatasin, et tal ei tohiks kohanemisega probleeme olla. Teda võib pidada ikkagi mängumeheks, küll ta hakkama saab.» 

Millised sihid koondisel on? «Seda peab treeneri käest küsima, aga pole vahet, kas mängime nooremate või vanematega. Siht on ikka võimalikult hästi mängida ja võita. Tähtis on võimalikult hea mängukvaliteet ning et vastastega suudaks sammu pidada. 

Kaotust ei tahaks kuskilt lubada. Kreekaga on võõrsil raske, Iisrael ka mingi lihtne vastane pole. Esimese mängu saime seal korraliku sauna. Loodame, et kodus teeme nii-öelda omad järeldused ja mängime paremini.» 

Eesti kohtub 23. veebruaril võõrsil Kreekaga, kaks päeva hiljem võõrustatakse Saku Suurhallis Iisraeli. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles