Tom Brady pereliige müüs Super Bowli sõrmuse koopia hiilgesumma eest maha

Hindrek Pärg
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müügiks võis minna analoogne sõrmus.
Müügiks võis minna analoogne sõrmus. Foto: Kirby Lee/USA Today Sports

Ameerika suurima spordiportaali ESPN andmetel teenis Tom Brady lähisugulane Super Bowli sõrmuse koopia müügist väga suure summa.

ESPN-i artikli kohaselt on oksjonil müüdud sõrmusel 265 teemanti, Super Bowli võidu eest saadaval aksessuaaril aga 283. Lisaks on koopia veel 10 protsenti väiksem, kuid sellel on täpselt samasugune graveering. 

Brady enda tellimusel sõrmuse tootnud firma sõnul on selle väärtus 29 700 dollarit ehk umbes 24 tuhat eurot. Ometi müüdi oksjonil see maha 344 927 dollari ehk ligikaudu 278 000 euro eest. Kerge matemaatikatehe ütleb, et sõrmuse väärtus suurenes ligemale 11,5 korda. 

Oksjonipidaja ei avalikustanud, kes sõrmuse müügist tulu teenis või kes selle ostis. Võimalik, et Brady tellis sõrmused kolmele õele, emale, isale, abikaasale või mõnele heale sõbrale, kuid ilmselt ei selgu kunagi, kes otsustas kingituse rahaks teha.

Ainult ühe spordi mälestuseseme eest on ajaloos välja käidud suurem summa. 2016. aastal müüdi pesapalliklubi New York Metsi mängija Mike Piazza mängusärk 365 000 dollari eest.

Piazza kandis seda särki esimeses mängus pärast 2001. aasta 11. septembri terrorirünnakuid ning lõi New Yorkis peetud kohtumises ameeriklaste jaoks ikoonilise ja sümboolse home run'i. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles