Soome suusataja Bjørgenist: tavaline surelik

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marit Bjørgen (vasakul) ja Krista Pärmäkoski.
Marit Bjørgen (vasakul) ja Krista Pärmäkoski. Foto: DIMITAR DILKOFF/AFP

Pyeongchangi olümpiamängudelt kaks pronksmedalit võitnud Soome murdmaasuusataja Krista Pärmäkoski sõnul on norralanna Marit Bjørgen tavaline surelik. 

Kümme päeva tagasi toimunud naiste suusavahetusega sõidu võitis rootslanna Charlotte Kalla, poodiumile mahtusid ka Bjørgen ja Pärmäkoski. «Mind üllatas, et Bjørgen ei suutnud suusavahetusega sõidus Kalla tempos püsida. See sõit näitas, et olümpial on kõik võimalik. Bjørgen on tavaline surelik,» rääkis Pärmäkoski.

Naised on uuesti stardis juba homme, kui sõidetakse vabatehnika sprinditeade. 27-aastase Pärmäkoski hinnangul on lisaks Soomele, Norrale ja Rootsile favoriidid ka USA, olümpiasportlased Venemaalt, Šveits ja Sloveenia.

Pärmäkoski põhirõhk on suunatud aga mängude viimasele päevale, kui selgub 30 km ühisstardist klassikasõidu suusakuninganna. «Usun, et võin kuldmedali võita,» sõnas Pärmäkoski enesekindlalt. Kaheksa aastat tagasi sai soomlanna samal distantsil 25. koha, võitis poolatar Justyna Kowalczyk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles