Soome poksiäss Helenius astub taas Eestis ringi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2015. aastal poksis Robert Helenius (paremal) Tallinnas Saksamaa esindaja Timur Musafaroviga ja võitis.
2015. aastal poksis Robert Helenius (paremal) Tallinnas Saksamaa esindaja Timur Musafaroviga ja võitis. Foto: Tairo Lutter

Soome raskekaalupoksija Robert Helenius peab järgmise matši taas Eestis, kui läheb 17. märtsil Rakveres vastamisi valgevenelase Juri Bihoutseuga.

31-aastane Bihoutseu on pidanud 27 profimatši, võitnud neist 10 ja kaotanud 14. Viimasest üheksast matšist on valgevenelane võitnud ainult ühe, kuid pole viimastel aastatel nokaudiga samas kaotanud. «Vastane on kõva mees, et väljakutse vastu võttis. Teda ei ole kuus aastat nokki löödud, aga sellele kavatsen lõpu teha,» vahendab MTV Sport Heleniuse sõnu.

34-aastane Helenius on 27 profimatšist võitnud 25 ja kaotanud kaks. Oktoobris jäi ta Cardiffis peetud WBC Silveri raskekaalu tiitlimatšis kohtunike ühehäälse otsusega alla britile Dillian White'ile. Ka enne seda matši võistles Helenius Tallinnas, alistades Kalevi spordihallis venelase Jevgeni Orlovi.

Esimest korda näitas Helenius Eesti publikule oma klassi juba 2015. aastal, saades Tondiraba hallis kõigest minutiga jagu ungarlasest Andras Csomorist. Veel ühe kohtumise pidas soomlane samal aastal Saksamaa esindaja Timur Musafaroviga ja tümitas vastast Lennusadamas peetud poksiõhtul korralikult, kuid see matš ametliku kohtumisena arvesse ei läinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles