Dopingutarvitajast venelase ohvriks langenud norralane: curlingus on dopingust kasu küll

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dopingupatune Aleksandr Krušelnitski.
Dopingupatune Aleksandr Krušelnitski. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA

Norra curlingumängija Magnus Nedregotten, kes segapaaride võistlustel kaotas koos paarilisega kolmanda koha matšis olümpiasportlastele Venemaalt, võib nüüd saada pronksi, kui venelane Aleksandr Krušelnitski diskvalifitseeritakse dopingu tõttu.

«Algul olime vihased, et mängisime olümpial halvasti. Ja kui kuulsime, et vastasel oli võib-olla meie vastu eelis, siis tundsime ennast veel jubedamalt,» rääkis Nedregotten. «Kui ta on tõesti süüdi, siis see tähendab, et meilt võeti võimalus saada medal olümpiastaadionil. Sellega on raske leppida. Kui saame pronksi tagantjärele, siis emotsioone kogu olukorrast see ei muuda. Niisugune on sport.»

Nedregotten lisas, et ette süüdi mõista Krušselnitskit ta ei soovi, aga kui medal antaks norralastele sel nädalal Pyeongchangis, oleks see parem, kui saada see millalgi aasta jooksul.

Nedregotteni sõnul on vale arvata, et curlingus pole üldse dopingust kasu. «Mina pole selles kindel,» ütles Norra curlingumängija. «Selle põhjal, mida olen lugenud, tean, et doping aitab vähendada pinget, kiiremini taastuda ja suurendab hapnikutarbimist võistluse ajal. Meesmängijal on segapaaride võistlustel eriti raske ja olümpial on ka ajakava tihedam. Mõtlesin ka ise pärast iga vooru, et tahaks olla värskem, seda eriti vaimselt. Seda enam läks värskust vaja venelastel, sest nende poolfinaali peeti hiljem ja neil oli vähem aega pronksimatšiks taastuda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles