Eesti võrkpallikoondise treenerist sai Venemaa tippklubi juhendaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boriss Kolcins.
Boriss Kolcins. Foto: Mihkel Maripuu

Suveks Eesti koondmeeskonna treeneriks kutsutud Boriss Kolcins võttis vastu Moskva Dinamo naiskonna peatreeneri koha.

Venemaa pressile antud usutlustes ei maininud Kolcins, et teda seob EM-finaalturniiriks valmistuva Eesti koondisega kolmekuuline tööleping, mis algab 13. juunil. Seal andis Kolcins ka lubaduse, et kuni Euroopa meistrivõistluste lõpuni ta ennast muude kohustustega ei seo, kirjutab volley.ee.

Dinamo sai äsjalõppenud Venemaa meistrivõistlustel hõbeda, kaotades ootamatult kindlalt mängudega 0:3 Kaasani Dinamole. Moskva Dinamo juhtkond vallandas peatreener Vladimir Kuzjutkini (Venemaa koondnaiskonna peatreener!) ja asus kohe uut juhendajat otsima.

Valik langes jaanauarikuust tööta olnud Kolcinsile (53). Dinamo peadirektor Vladimir Zinitšov vestles eile pikalt Kolcinsiga, tutvustades talle naiskonna probleeme, võimalusi ja eesmärke.

«Sain pakkumise esmaspäeval,» ütles Kolcins Sport-Expressile, «reageerisin rahuldustundega ja nõustusin kohe. Vastutus on suur. Mingid muud kohad peale esikoha Dinamo juhtkonda ei rahulda.»

Meenutagem, et ka Moskva Dinamo meeskond lõpetas Venemaa meistrivõistlused hõbedakohal ja juba on pressist läbi lipsanud ettepanekuid vallandada meeskonna peatreener Juri Tšerednik. Dinamo juhtkond on kärsitult treenereid vahetanud, enne Kuzjutkinit lasti keset hooaega lahti naiskonna peatreener Valeri Lossev.

Kolcinsi sõnul algab tema töö Dinamo naiskonnaga ametlikult 1. juulil, aga tegemist on juba praegu, kuna kooskõlastamist ootavad treeningulaagrite ja kontrollturniiride ajad. «Tuleb naiste võrkpalli eripära tundma õppida, kohanemiseks on aega poolteist-kaks kuud,» ütles Kolcins Vene ajakirjanikele.

Täna helistas Kolcinsile Eesti koondmeeskonna peatreener Avo Keel ja sai kinnituse, et Eesti koondist Kolcins alt ei vea, järgides lepingus sätestatud tingimusi. Juhul, kui seniseid plaane tuleb natuke korrigeerida, annab ta sellest aegsasti teada. Loomulikult kajastub treeneri panus ka tema palgas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles