Võimsad vastasseisud teevad poksi meistrivõistlustest uhke spektaakli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas Eduard Piirisild (sinises) tõuseb juba debüüthooajal tippu?
Kas Eduard Piirisild (sinises) tõuseb juba debüüthooajal tippu? Foto: Eesti Poksiliit

Ajal, mil Eesti Vabariik tähistab oma võimsat 100. sünnipäeva, hakkab legendaarses Kalevi spordihallis kostuma võimsaid lööke, sest pidupäeva eel, ajal ning järel selgitavad meie kindamehed välja riigi parimad poksijad.

Eesti meistrivõistlused algavad Kalevi spordihallis reedel veerandfinaalidega ning löövad lõpukella pühapäeval, kui toimuvad finaalid. Võistlustele üles antud nimekiri annab alust arvata, et sel korral saab ringis kaasa elada viimaste aastate tasavägisematele vastasseisudele.

Võistluste suurimaks intriigiks saab kindlasti olema varasemate noorteklasside tõeliste valitsejate vastasseisud täiskasvanute suurimate nimedega. On täitsa võimalik, et rahvusvahelistel noorteturniiridel esikohti võitnud Pavel Kamanin (Narva PSK) peab finaalis vastamisi seisma just valitseva Eesti meistri Andrei Hartšenkoga. Ning kas noorteklassi keskkaalus puhta töö teinud Eduard Piirisild (Sofron) suudab juba esimesel korral tõusta troonile ka täiskasvanute seas, kus talle astuvad vastu äärmiselt kogenud Denis Kormilin (OMK), Sten Sakson (ATP), Tambet Pomerants (Pomerantsi PK) ja Nikita Molodkin (Avangard)?

Suurimat vastasseisu tõotab taaskord kuni 64-kilogrammiste kaalukategooria, kus viimaste aastate suurimad rivaalid Semjon Karhanin (eelmiste meistrivõistluste parim poksija) ja Stanislav Perfilov (mullune hõbe) on taaskord kohal. Kuid meeste teekond finaali saab olema äärmiselt raske, sest südikad TÜ ASKi staarid Hendrik Kont ja Sven Sakson ning ATP lootustandvad poksijad Nikolai Zaitsev ja Jaak Martin Oissaar teevad kõik, et kaalu valitsejaid šokeerida.

Kui viimastel aastatel on suuremate kaalude konkrents mõneti hõre olnud, siis eeloleval nädalavahetusel astuvad poolraskekaalus, raskekaalus ning üliraskekaalus ringi kokku 17 poksijat, mis on viimaste aastate suurim number.

Saab olema huvitav näha, mida suudab kümnevõistlusest poksiringi sammunud Romet Room (TÜ ASK) raskekaalus Poksiklubi Kalevi ässade Gennadi Štšerbini või Mario Jelle vastu. Üliraskekaalus on taas ringis korvpallur Ekke Lõhmus (Dünamo), kes proovib tõusta troonile Mait Metsise (Sofron), Sergei Belenko (ATP), Jevgeni Buslavski (Järve) ning Artjom Nekljudovi (Energia) ees.

Poolraskekaalus on sel korral tervelt seitse kindameest. Rõõm on ringis taastervitada mõne aasta tagust keskkaalu meistrit Lev Burlakat (Sofron). Kuid mida suudab ühe huvitavama stiiliga Burlaka vahepeal tippu äärele tõusnud Igor Veressovi (Järve), Vladislav Hairovi (Loit) või Samil Kurbanovi (Avangard) vastu?.

Üheks karmiaks kaalukategooriaks on ka kuni 60-kiloste meeste vastasseis, kus on kohal kõik suurnimed - Nikolai Tsaskin (Järve), Vlad Romanjuk (ATP), Ailando Bresovski (TÜ ASK) ning Kristop Koitsar (OMK).

Noorteklassides pakub põnevust kaalukategooria kuni 81 kilogrammi, kus ihaldatud kulda asuvad püüdma põlised konkurendid Stiven Aas (Järve), Robert Sibalov (Energia) ning Aleksei Šeršunov (Kreenholm). Keskkaalus tueb silm peale panna Nikita Saljukile (Sofron) ning Jaan Erik Murule (ATP), kergekeskkaalus Denis Osipovile (Loit) ning kuni 64-kilogrammiste seas Robert Pedaja (Dünamo) ning Semjon Kamanini (PSK) tulisele duellile.

Kokku astub kuni 19-aastaste, meeste ja naiste vastasseisudes kolmel päeval ringi 105 poksijat. Reedel algavad veerandfinaalid kell 17, laupäevased poolfinaalid ning pühapäevased finaalid alates kella 13st.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles