Tänak saabki uue meeskonnakaaslase

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nasser Al-Attiyahi parim tulemus WRC-sarjas on 2012. aasta Portugali ralli neljas koht.
Nasser Al-Attiyahi parim tulemus WRC-sarjas on 2012. aasta Portugali ralli neljas koht. Foto: Francisco Seco/AP/Scanpix

Toyota rallitiim tuleb ilmselt juba Argentiina rallist starti nelja võistlusmasinaga. Ott Tänaku, Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi kõrval rendib ühe võistlusmasina välja Katari rallimees Nasser Al-Attiyah. Seda eeldusel, et vastavale kokkuleppele jõutakse enne eesootavat nädalavahetust.

Londoni olümpiamängudel laskmises pronksmedali võitnud Al-Attiyahi tegelik spordikirg on võidukihutamine.  2014 ja 2015 võitis mees WRC2-sarja, kuid tema suurimad triumfid on tulnud Dakari rallil, mille katarlane kahel korral võitnud. Viimasel kahel aastal on mees legendaarsel kõrberallil kihutanud Toyotaga ning seetõttu on loogiline, et ta tahab ka WRC-sarjas sõita just Jaapani autotootja tiimis. Küsimus on vaid, kas rallimeeskonnal on talle autot anda.

«Meie meeskond areneb kenasti ja seetõttu olen veendunud, et meil on juba olemas võimekus kolmele tehaseautole lisaks panna välja ka eramasin,» vahendab tiimiboss Tommi Mäkineni positiivset vastust Rallye-Magazin.

Al-Attiyah sooviks tänavu kaasa lüüa vähemalt kuuel MM-rallil ja neist esimene oleks aprillikuine Argentiina etapp. Et mees ihkab võistelda kaugel ookeani taga, on viimaste pisidetailide paika saamisega tuli takus.

«Al-Attiyah võib olla Argentiinas stardis, aga selleks tuleb detailid paika saada järgmiseks nädalavahetuseks. Sest nädal hiljem lähevad juba teele konteinerid varuosadega,» selgitas Mäkinen.

Lisaks Argentiinale plaanib Al-Attiyah võistelda veel ka Portugalis, Sardiinias, Saksamaal, Hispaanias ja Walesis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles