Nädalavahetuse põhiküsimus: miks ei võiks Saskia kuldmedalit võita? (3)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantslane Tristan Loy on veendunud, et olümpia eel langetatud otsused on õiged.
Prantslane Tristan Loy on veendunud, et olümpia eel langetatud otsused on õiged. Foto: Tairo Lutter

Kiiruisutaja Saskia Alusalu (23) teeb laupäeval olümpiadebüüdi. Viimasel kahel aastal on ta treeninud prantslase Tristan Loy (44) juhendamisel. Treeneri sõnul on eestlanna areng olnud silmanähtav ning jätkub samas tempos tõenäoliselt ka tuleval olümpiatsüklil. Kuid tulemust võib prantslase sõnul Alusalult oodata juba laupäeval.

Loy’ ja Alusalu kohtusid esimest korda, kui toona vaid 17-aatane Alusalu siirdus õppima Saksamaale Inzelli kiiruisuakadeemiasse. Siis kestis nende koostöö vaid ühe hooaja, kuid sai uuesti tuule tiibadesse kaks aastat tagasi. Eesmärk oli üks – pääseda olümpiale. Olümpiapilet ühisstardiga sõidule lunastati möödunud aasta detsembri alguses Calgary MK-etapil.

Seni on eestlaste parim koht Pyeongchangi olümpial 16. (Kristjan Ilves kahevõistluse normaalmäe võistlusel - toim). Loy’ sõnul on Alusalul hea võimalus see tulemus üle teha ning õnnestumise korral võidelda isegi medali eest.

-Milline sportlane Saskia Alusalu on?

Ta on väga hea treenija. 17-aastaselt ei teadnud ta treeningmeetoditest veel suurt midagi. Hea näide on mass-stardist. Alustasime mass-stardiga eelmisel hooajal. Esimesel stardil tegi ta kõik nii valesti kui võimalik. Ütlesin talle otsekoheselt: «See oli väga halb, algusest lõpuni.» Aga kohe järgmine start oli juba palju parem.

Novembriks olin üllatunud, et ta suudab nii hästi võistluste käigus olukordi hinnata ja otsuseid vastu võtta. Ta on hakanud automaatselt võistlusolukorras erinevaid taktikalisi käike kasutama. Lisaks suudab ta väga hästi meie eelnevalt kokku lepitust kinni pidada.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles