Darja Domratševa Postimehele: see, mida tegime, on lihtsalt šokk!

MAAA
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valgevenelanna Darja Domratševa, kes tõi Pyeongchangi olümpiamängudel naiste teatesõidus Valgevene võitjana finišisse, lausus Postimehele, et üllatava esikoha andis ühtsus.

«Uskumatu!» õhkas Domratševa mikrofoni ette astudes. «Mul on tõepoolest keeruline seda uskuda, võit oli mitmes mõttes nii oluline. Selleks olümpiaks valmistumine oli seotud igasuguste raskustega ja mul on ütlemata hea meel, et suutsime neist üle olla. Oskasime olla tõeliselt ühtne naiskond ja tänu sellele tõusimegi kõik koos poodiumi kõrgeimale astmele.»

Kas ta oskas enne võistlust medalist mõelda? «Teate, laskesuusatamises on kõik võimalik. See on ettearvamatu spordiala, aga kullast me muidugi ei unistanud. Aga ma teadsin, et tüdrukud on tugevad ja kõigeks võimelised. Siiski on see, mida me tegime – mida tüdrukud tegid –, lihtsalt šokk! Mulle anti teade üle heal positsioonil ja minu ülesanne oli seda seisu lihtsalt hoida,» sõnas Domratševa.

Valgevene nelikus avavahetust sõitnud Nadežda Skardinod valdasid samasugused emotsioonid. «Mulle algas võistlus küll keeruliselt, aga praegu oleme kõik hullupööra õnnelikud!» sõnas Skardino, kes andis vahetuse Irina Krjukole üle alles kümnendana, liidrikohal olnud Itaaliast 46,2 sekundit maas. «Tegu on esimese korraga, kui Valgevene võistkond saab kaela olümpiakulla. Me küll unistasime, lootsime õnnele... ja õnn tuligi!» naeris Skardino.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles