Olümpial jäi veel üks venelane dopinguga vahele

Ott Järvela, Pyeongchang
, Vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nadežda Sergejeva
Nadežda Sergejeva Foto: Anton Denisov/Sputnik/Scanpix

Olümpiasportlased Venemaalt (OAR) delegatsioon Pyeongchangi taliolümpiamängudel sai koha pärast täna hommikul võidetud esimest kuldmedalit halva uudise - naiste kahebobis 12. koha saanud Nadežda Sergejeva dopinguproov on ostunud positiivseks.

Sergejeva positiivset dopinguproovi kinnitas väljaandele Sport Ekspress Venemaa Bobisõiduliidu president Aleksandr Zubkov. Aine, millega Sergejeva vahele jäi, oli trimetasidiin. 

Zubkovi sõnul andis Sergejeva 13. veebruaril võistlusvälise dopinguproovi, mis osutus negatiivseks, aga viis päeva hiljem Pyeongchangi olümpiavõitluste käigus võetud proov oli juba positiivne.

 «Viis päeva varem oli tema proov puhas, aga 18. veebruaril midagi leiti,» sõnas Zubkov. Ta ütles, et on Sergejevaga vestelnud, ent keeldus kommenteerimast, mida sportlane ise asja kohta ütles. 

Sergejeva sai naiste kahebobil 12. koha koos Anastassia Kotšeržovaga.

Tegemist on teise Pyeongchangi taliolümpiamängudel positiivse dopinguproovi andnud OARi sportlasega. Esimesena jäi vahele curlingu segapaarismängus pronksmedali võitnud Aleksandr Krušelnitški, kes pärast mõningast järelemõtmist süü omaks võttis ja karistust ootab. Võidetud pronksmedal võeti OARi paarilt ära ja antakse neile pronksimängus kaotanud norralastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles