Venelaste väide: positiivse dopinguproovi põhjustas lihtlabane hooletus

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nadežda Sergejeva
Nadežda Sergejeva Foto: Anton Denisov/Sputnik/Scanpix

Pyeongchangi taliolümpiamängudel osalevate venelaste olümpiadelegatsiooni juht Stanislav Pozdnjakov usub, et bobisõitja Nadežda Sergejeva oli lihtsalt hooletu, kui tarvitas ainet, mis juba kolm aastat tagasi kanti dopingunimekirja.

Täna hommikul levis maailma spordimeedias kulutulena uudis, et naiste kahebobis koos Anastassia Kotšeržovaga 12. koha saanud Sergejeva dopinguproovist leiti keelatud südameravimit trimetasidiini.

«Saime teada, et keelatud aine sattus tema organismi Preductali nimelise südameravimi tarvitamisel,» ütles Pozdnjakov. «Las alaliit teeb oma juurdluse, aga arstid ei saanud seda välja kirjutada. See juhtum vihjab sportlase hooletusele. Võime öelda, et ta vedas meid kõiki alt.»

Pozdnjakov nentis, et kui ROK otsustab, kas lubada Venemaa koondisel olümpiamängude lõputseremoonial marssida riigilipu all, siis värske dopingujuhtum «plusspunkte ei anna». Ametnik lisas, et kui curlingumängija Aleksandr Krušelnitski vahelejäämise põhjusena kahtlustatakse provokatsiooni, mis võib kõlada leebemalt, siis Sergejeva puhul polevat kahtlusi, et ta tarvitas ravimit ise.

Venemaa Bobiliidu pressiatašee Anna Makarova sõnas Sport-Ekspressile edasi, et Sergejeva organismist avastatud keelatud aine doos oli üpris madal. «Meile on ka arusaamatu, kuidas sai 13. veebruaril olla negatiivne ja 18. veebruaril positiivne proov. Peame uurima, kas sportlane tarvitas mingit ravimit,» ütles Makarova. Ta lisas, et on püüdnud rääkida Sergejeva endaga, kuid pole ühendust saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles