Ermits noroviirusest: mõtlesin, et minuga on nüüd aamen

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti laskesuusatajad lõpetasid tänase meeste 4x7,5 km teatesõidu 13. kohaga (3+15; 7.09,9). Eesti teist vahetust sõitnud Kalev Ermits kasutas kolme varupadrunit ning pidi minema ka ühele trahviringile. «Ei jäänud enda sõiduga rahule. Pidin trahviringil käima,» ütles ta pärast võistlust.

Kas eksimused tiirus põhjustas tuul või oli mees ise kehv? «Tuule taha ei saa pugeda, sest kõvad vennad lasevad ka tuulega ära. Eks tuul elab ikka natuke seljas, aga sellele tuleb ise vastu olla. See kõik on tegelikult väga tehtav,» vastas Ermits.

Ermitsa osalemine teatesõidus sai selgeks alles pärast eilset treeningut. Mäletatavasti murdis eelmise nädala lõpus Ermitsa kurikuulus noroviirus. «Esimese hooaega mõtlesin, et minuga on nüüd aamen, tuleb koju ära minna. Aga sain varakult treenima tagasi. Otsuse, et tulen rajale, tegin alles eile hommikul. Andsin treeningul natuke gaasi ja enesetundel polnud midagi viga.»

Eesti avavahetuse sõitja Rene Zahkna ütles pärast teatesõitu, et koondises peaksid toimuma mingisugused muudatused. Ta ei täpsustanud, mida sellega silmas pidas. Ermits ei hakanud oletama, mida Zahkna silmas pidas, kuid lausus: «Taustajõudude osas on meil praegu väga väike punt. Suurtel tiimidel on inimressurssi kõvasti rohkem. Kas nüüd midagi vahetada? See on mõttekoht. Võime siin palju asju vahetada ja rahadele ka pihta saada, aga see ei garanteeri, et hakkame üle öö medalitele sõitma.»

Eesti koondise peatreener Ilkka Luttunen on viimasel seitsmel aastal juhendanud ka Ermitsat isiklikult. Eestlane kavatseb soomlasega koostööd igatahes jätkata. «Nõu jään temalt igal juhul küsima, kas ta siis jätkab koondise eesotsas või mitte.»

Lõpetuseks ütles Ermits, et tegelikult on laskesuusatamine väga tore spordiala, kuid paraku tuleb tihti silmitsi seista ebaõnnestumistega. «Laskesuusatamine on selline ala, kus ebaõnnestumisi tuleb paraku päris palju. Isegi kõvadel meestel tuleb vahepeal mõru pill alla neelata. Meil neid ebaõnnestumisi on selgelt rohkem kui õnnestumisi. Nii on raske motivatsiooni leida. Aga kui satuvad sekka ka sellised päevad, kus kõik läheb täkkesse, siis tuleb meelde, et tegelikult on see spordiala päris hea.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles