Hollandi olümpiavõitja tänas soomlast aumehelikkuse eest

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kjeld Nuis.
Kjeld Nuis. Foto: Schreyer/imago/Schreyer

Hollandi kiiruisutaja Kjeld Nuis saavutas eile Marten Liivi põhialal ehk 1000 m distantsil olümpiakulla. Värske kahekordne olümpiavõitja tänas pärast võistlust soomlast Mika Poutalat.

Jääle said 36 sportlast ja 18 paari. Viimase paari moodustasid just Nuis ja Poutala, kuid hollandlane patustas esimesel katsel valestardiga. Teine start õnnestus. Mõlemad tegid suurepärase stardi ning Nuisi esimesed vaheajad vihjasid kuldmedalile.

Viimasel ringil andis soomlane konkurendile aupaklikult teed, mõistes, et tema võimalused poodiumile kerkida pole eriti kõrged. «Ta lasi mul viimasele ristumisele esimesena minna ning see oli temast väga spordimehelik,» sõnas Nuis.

Nuis edestas teise koha saanud norralast Håvard Lorentzeni 0,04 ja pronksmedali teeninud korealast Kim Tae-Yun 0,27 sekundiga. Poutala lõpetas võistluse 16. kohal, kaotades hollandlasest võitjale 1,63.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles