Austraalia bobimehed peavad võistlema üürikelguga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia neljabobi
Austraalia neljabobi Foto: ARND WIEGMANN/REUTERS

Kui paljud bobisõitjad osalevad Pyeongchangi olümpiamängudel isikliku (koondise) kelguga, siis austraallased peavad võistlema üürikelguga. 

«Bobisõit on vaieldamatult üks kõige kalleimaid spordialasid,» sõnas Austraalia meeste neljabobi liige Hayden Smith pärast reedest treeningut. «Enamikud kelgud siin neljabobi võistlusel maksavad umbkaudu 100 000 eurot.»

Smithi sõnul pole neil sellist rahasummat. Nad otsustasid kelgu rentida hollandlastelt. «Oleme rahastatud, kuid meie eelarve on teiste riikidega võrreldes vaid murdosa,» lisas Smith.

Smithi koondisekaaslane Lucas Mata jätkas: «Meie rendime oma kelgud (kahe- ja neljabobi võistlusteks) Hollandi alaliidult ning pärast võistlust anname need tagasi. See on oluliselt odavam, umbes neli kuni viis tuhat eurot kelk ühe otsa sõiduks.»

Mis juhtub, kui satud üürikelguga õnnetusse? «Selliseid asju juhtub ning rentijad teavad, et see kuulub spordi juurde,» vastas Mata ning lisas, et seda arvestatakse lepingu sõlmimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles