Elu sõidu teinud Kärp: suusk oli nii hea, et kukkusin!

MAAA
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pyeongchangi olümpial meeste 50 km klassikamaratonis 17. koha saanud Algo Kärp kiitis elu parima soorituse järel oma häid suuski. Eestlane tunnistas, et keskendus oma sõidule ning sõitis taktikaliselt õigesti. 

«Olen 50 km oma karjääri jooksul sõitnud küll ja tean, kuidas enda jaoks teha head sõitu. Eelkõige peab oma enesetunnet jälgima,» sõnas Kärp ning lisas, et ühel hetkel võttis hoo maha väike kukkumine.

«Suusad olid väga head. Suisa nii head, et libisesin suusastaadionile tulles konkurendile nii suure hooga selga. Tõusin 13. kohale ja kukkusin. See võttis viieks kilomeetriks rütmi ära. Aga mis seal ikka, see käib asja juurde!»

Kärp tuli lõpusirgele koos itaallase Giandomenico Salvadoriga, kellele jäi napilt alla. Nii Kärp kui treener Anti Saarepuu rõhutasid, et esikümnekoht ei jäänud väga kaugele. 10. koha saanud Emil Iversenile kaotas ta 50 sekundiga.

«Täna oleks võinud distants küll 60 km olla, siis see esikümnekoht ei oleks jäänud tulemata! I-le jäi täpp panemata, oleks võinud 16. koha ära võtta. Aga elu parim koht, tuleb rahule jääda,» sõnas Kärp. «See oli tõesti väga äge punkt olümpiale!» lisas Saarepuu.

Andreas Veerpalu saavutas 38. koha ning oli oma sõiduga igati rahul. «Ma arvan, et siiamaani oli kõige parem sõit, aga kindlasti oleks saanud paremini. Pole midagi teha,» olid Veerpalu võistlusjärgsed muljed.

Suuskadest: «Esimene kord olid eriti head – libedad ja hea pidamisega. Kui suusa ära vahetasin, siis oli pidamine natuke hell, aga sain kohe tagasi vahetada ja pärast seda oli ideaalne,» kommenteeris Veerpalu.

Võitnud Iivo Niskaneni kohta oli Saarepuul vaid kiidusõnu. «Arvasingi, et Iivo on täna kullale üks peapretendente. Ta sõitis taktikaliselt väga targalt. See oli näha, et laskumisel oli tal nii palju parem suusk. Taktika ja hea suusk tõid talle väärilise kulla!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles