Kamanin ja Hartšenko purustasid vastased, ees ootab kuus «unistuste» lahingut!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vassili Bogatõrjov (punases) noolid pühapäeval kuldmedalit!
Vassili Bogatõrjov (punases) noolid pühapäeval kuldmedalit! Foto: Aleksandr Abrosimov / Eesti Poksiliit

Pühapäeval saab Kalevi spordihallis toimuvatel poksi meistrivõistlustel näha tervelt kuut «unistuste» lahingut, kui eri kaaludes lähevad omavahel kokku tõelised tähtvõitlejad.

Erilise tähelepanu all on kindlasti kergekeskkaal, kus nii valitsev meister Andrei Hartšenko (Dünamo) kui noorteklasside suurkuju Pavel Kamanin (Narva PSK) mõlemad tänastes poolfinaalides oma vastased ilmse ülekaaluga alistasid.

Kamanin ei andnud võimalust kogenud Deniss Vagnerile (Energia) ning kohtunik lõpetas matši ilmse ülekaaluga. Hartšenko vastane Juhan Soodla (Pomerantsi PK) otsustas pärast ülirasket avaraundi edasisest võitlusest loobuda. Nüüd ootab ees kergekeskkaalu superfinaal – kas tulevikutäht Kamanin suudab Hartšenko troonilt lükata?

Täpselt sama seis on keskkaalus, kus noorteklassist meeste sekka jõudnud Eduard Piirisild (Sofron) saab end proovile panna ülikogenud ning mõneaastase vahe järel taas poksiringi naasnud Denis Kormilini vastu (OMK). Piirisild oli poolfinaalis ühehäälse otsusega üle klubikaaslasest Vladimir Grebenjukist, Kormilin pidas tulise lahingu Sten Saksoniga (ATP) ning võitis samuti kindlalt kohtunike häältega.

Võimsat duelli on oodata ka kergekaalu finaalis, kus viimaste aastate pronksmedalist Hendrik Kont (TÜ ASK) suutis alistada ühe oma suurima rivaali Stanislav Perfilovi (Järve-Boxing) ülinapi kohtuniku 3:2 häältega ning kohtub kullaheitluses kaalu valitseja Semjon Karhaniniga (Järve-Boxing).

Üliraskekaalus pääsesid finaali kaks äärmiselt erilist poksijat – kogenud Mait Metsis (Sofron) ning korvpallurina meistriliigaski kaasa löönud Ekke Lõhmus (Dünamo). Mida suudab palli põrgatav Lõhmus mitmekordse varasema Eesti meistri vastu, näeb homme.

Poksisõprade maiuspalaks kujuneb kahtlemata ka kuni 60-kilogrammiste meeste finaal, kus omavahel seisavad silmitsi kaks suurnime Vassili Bogatõrjov (Loit) ning Vlad Romanjuk (ATP). Bogatõrjov suutis ülinapilt alistada poolfinaalis kaalu kunagise valitseja Nikolai Tšaškini (Järve-Boxing), Romanjuk ei andnud mingit võimalust TÜ ASKi Rekardo Bresovskile.

Põnevaks kujuneb ka kuni 91-kilogrammiste meeste finaal, kus omavahel lähevad vastamisi koos Poksiklubi Kalevis treenivad Mario Jelle ning mullune hõbedamees Gennadi Štšerbin.

Võimsaid lahinguid pakuvad ka kuni 19-aastased, kelle finaalid Kalevi spordihallis kell 13. Täiskasvanute finaalidega tehakse algust kell 17.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles