Tipphetked: prantslased tahtsid külili käia, hõbe läks jagamisele ja kuld võideti kalendriga (2)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pyeongchangi olümpiakuld neljabobil läks oodatult saksa esindusrivistusele – ka kahebobil olümpiavõitjateks kroonitud Francesco Friedrich ja Thorsten Margis sõitsid end täna kullale koos Candy Baueri ja Martin Grothkoppiga.

Suurfavoriitide selja taga läks hõbemedal jagamisele: pärast nelja laskumist ei lahutanud Saksamaa teist rivistust (roolija Nico Walther) ja võõrustajaid Lõuna-Koreast (Won Yun-jon) ainsatki sajandiksekundit. Võitjatele kaotati bobikelgutamise mõttes aga kalendriga – vahe oli 0,53 sekundit.

Läti esinduskelk Oskars Melbardise juhtimisel lõpetas võistluse viiendal kohal. Medalist jäi lõunanaabreid lahutama 0,27 sekundit.

Poodiumikohtadelt väljas pakkusid teravamaid elamusi lõpuks 20. kohal lõpetanud prantslased, kes olid oma neljandas sõidus väga lähedal suurele avariile. Mehed päästis, et tegu oli olümpiamängude viimase päevaga ja võistlus peeti seetõttu tavatult vara – päikesest paitatud jää oli pehme ja järelandlik. Külmemal rajal oleks kindlasti külili käidud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles