Tiitlivõitu jahtivad rallimehed pannakse valiku ette

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Georg Gross 2017. aastal Saaremaa rallil
Ott Tänak ja Georg Gross 2017. aastal Saaremaa rallil Foto: Ray Põder

Oktoobri teisel nädalavahetusel plaanitakse samaaegselt kahes Balti riigis korraldada rallivõistlus. Lätis toimub Liepāja ralli ning Eestis Saaremaa ralli. Linnulennult 210 km kaugusel asuvais paikades samadel kuupäevadel korraldatavad võistlused seavad osa rallisõitjaist seetõttu keerulise valiku ette, vahendab Rally.ee.

Rahvusvahelise autoliidu FIA kalenderplaani kanti varakult 12.-14. oktoobril Lätis sõidetav Euroopa autoralli meistrivõistluste etapp Liepāja ralli. Samale nädalavahetusele on planeeritud Eesti autoralli meistrivõistluste viimane etapp Saaremaal.

Eesti Autospordi Liidu peasekretär Alar Arukuusk ütles, et autospordi katusorganisatsioon soovis võistluse toimumise aja nihutamist, kuid ralli uued korraldajad sellega ei nõustunud. «Saaremaa ralli tuli hilinemisega kalendrisse. Ootasime kuu aega,» sõnas Arukuusk.

«Juhtisime nende tähelepanu asjaolule, et kahe suure ralli kuupäevad kattuvad. Alternatiive kuupäevade osas paraku ei olnud,» nentis autospordi liidu peasekretär. «Et Saaremaa ralli sai selliselt kalendrisse, oli kerge vastutulek uuele korraldajale. Saaremaaga oli ebatavaline olukord, sest esialgu sellele rallile korraldajat ei olnud.»

Kui Saaremaa ralli kuupäevad jäävad tõepoolest paika, seab see löögi alla eeskätt võistlejad, kes tänavu sihivad säravat tulemust nii Eesti kui ka Läti meistrivõistlustelt. Sel hooajal on Eesti ja Läti autoralli meistrivõistlused omavahel väga tihedalt põimitud, kuna kaks Eesti meistrisarja arvestusse kuuluvat rallit (Alūksne, Sarma) toimus Lätis ja kaks Läti meistrivõistluste etappi (Estonia, Lõuna-Eesti) sõidetakse Eestis. 

Ralliringkondades spekuleeritakse võimalusega, et kuupäevade võimaliku muutmise osas ollakse jäigal seisukohal seetõttu, et see on ainus vaba nädalavahetus, mil kodusaarel toimuval autorallil saaks starti tulla MM-sarjas võistlev Ott Tänak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles