Eestlane sai maailma pikimal jettide kestvussõidul teise koha

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Facebook / Mark Hahn 300

Eesti Vabariigi 100. sünnipäeval, 24 veebruaril toimus USA's, Arizonas maailma pikim jettide kestvussõit, Mark Hahn 300. Eestlane Marten Männi sai 300 miili pikkusel sõidul teise koha.

 

Männi sai kutse osaleda võistlusel tiimijuht Mike Klippensteini poolt, kes IJSBA World Finalsi võitnud 27. korral. Kolmandaks tiimiliikmeks oli kohalik 15-aastane sõitja Theo Baumer.

«Sõit algas suhteliselt suure lainega ja jett oli päris palju päris veest väljas. Tiimipealik soovitas peale igat ringi minul ja Theol vahetada. Teise ringiga sõitis Theo päris suure vahe teise kohaga sisse, peale mida ma tegin kaks ringi järjest (kahe ringi vahepeal tankisime) ja peale tankimist tundsin ja kuulsin, et kõigi nelja silindri peal me enam kindlasti ei liigu,» sõnas Männi.

«Pidime neli või viis korda kaldal käima, proovides tehnikat uuesti käima saada. Sellega läks aga kogu strateegia paigast ära, sest kaldal olnud meeskond ei teadnud enam, millal meid oodata. Korrektselt saime jeti tööle vaid viimaseks viieks ringiks ja selle ajaga polnud enam muud teha kui kindlustada teine koht. Võistlusformaat oli minu jaoks uus ja huvitav ning tegu oli korraliku väljakutsega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles