15-aastane olümpiavõitja sai sünge meeldetuletuse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alina Zagitova
Alina Zagitova Foto: John Sibley/REUTERS

Kui Pyeongchangi olümpial võitis iluuisutamise naiste üksiksõidus kulla 15-aastane Alina Zagitova, siis tuletati kohe meelde, et neli aastat tagasi Sotšis sama vanalt olümpiavõitjaks tulnud Julia Lipnitskaja on juba karjääri lõpetanud.

Lipnitskaja, keda sportlaste autasustamise üritusel hellalt kallistas president Vladimir Putin ise, avalikustas oma probleemid anoreksiaga eelmise aasta septembris. Ta tunnistas, et on tagasihoidlik neiu, kellele ootamatu kuulsus osutus raskeks koormaks.

«Olen lapsest saadik introvertne,» ütles Lipnitskaja, et tihti jättis seetõttu kõik probleemid enda sisse.

«Anoreksia on 21. sajandi haigus. See on üsna levinud. Kahjuks kõik ei saa sellest abi,» ütles Sotši olümpiavõitja. Ta üritas veel abi saada Iisraeli arstidelt, enne kui tegi lõpliku loobumisotsuse.

Kanada üksiksõitja Gabrielle Daleman, kes sai Pyeongchangis naiste üksiksõidus sai 15. koha, tunnistas pärast võistlust Pyeongchangis, et temagi pidas võitlust anoreksiaga.

«Ei tea, kas see on meie spordiala viga või sõltub sellest, kuidas inimene ennast hindab,» ütles Daleman. «Ma ei olnud rahul enda välimusega. Mind ka kiusati koolis. Paljud ei ole julgenud oma probleemidest rääkida.» Daleman nimetas intervjuus kahekordset USA meistrit ja juunioride MMi hõbemedaliomanikku Gracie Goldi, kes jättis tänavuse hooaja söömishäirete tõttu vahele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles