MM toob Otepääle noorte ja juunioride vanuseklassi kõige teravama tipu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juunioride ja noorte MMi treening
Juunioride ja noorte MMi treening Foto: Facebook / Estonian Biathlon Team

Täna, 26. veebruaril saavad Otepääl alguse laskesuusatamise noorte ja juunioride maailmameistrivõistlused, mis toovad Tehvandi võistlusradadele oma vanuseklasside tipud.

Juunioride vanuseklassis tulevad starti ka Junior Cup karikasarja üldliidrid - prantslased Martin Perrillat Bottonet ja Lou Jeanmonnot Laurent.

20-aastane Perrillat Bottonet võitis tänavu Pokljukas toimunud noorte ja juunioride Euroopa meistrivõistlustel jälitussõidu pronksi, kuid Otepäält soovib kindlasti tiitlivõistluste medalilisa. 19-aastane Jeanmonnot Laurent krooniti möödunud aastal noorte maailmemameistriks individuaaldistantsil, kuid tänavu võtab tiitlivõistlustel esimest korda mõõtu juunioride vanuseklassis. 

Tehvandile on medalite järele tulnud ka murdmaasuusatajast venna eeskujul sportima hakanud 18-aastane Emilien Claude. Prantslannadest tahavad medaliheitluses oma sõna sekka öelda ka 17-aastane Camille Bened ja 20-aastane Myrtille Begue.

Oma vanuseklassi tippe leiab aga ka teiste riikide koondiste nimekirjast. Tänavuse hooaja vältel on nii mõnelgi korral prantslaste peo ära rikkunud Said Karimulla Khalili.

19-aastane venelane võitis veebruari alguses Pokljukas juunioride Euroopa meistrivõistlustelt individuaaldistantsi kulla ning sprindis sai kaela hõbeda.

Huviga tuleks jälgida aga ka ukrainlase Bogdan Tsõmbali, venelase Igor Malinovski, sakslase Danilo Riethmülleri ja valgevenelase Dzmitry Lazouski tegemisi. Neidudest on Otepääl kindlasti heas hoos ka sakslannad Marina Sauter ja Sophia Schneider ning itaallanna Irene Lardschneider.

«Iga tipplaskesuusataja jaoks saavad tema esimesed tiitlivõistlused alguse just noorte ja juunioride klassist,» lausub Eesti noortekoondise treener Karel Viigipuu, et Otepääl toimuvat võistlust ei tohiks kuidagi alahinnata.

Eesti juunioride koondis: Anneliis Viilukas, Mari Uha, Alina Botštariova, Jürgen Koll, Mihkel Unt, Jüri Uha

Eesti noortekoondis: Ksenija Pribõlovskaja, Hanna Moor, Kerstin Ojavee, Sofia Balabanova, Lisbeth Liiv, Gerda Narusk, Miia Heleene Utsal, Kristo Siimer, Robert Heldna, Marten Aolaid, Mart Vsivtsev, Klaus Mark Kolpakov, Markus Faster, Joosep Perv, Markus Rene Epner

Eesti koondist silmas pidades tuleks Viigipuu sõnul põnevusega oodata aga noormeeste teatesõitu.«Kõige tugevam koosseis on meil noorte vanuseklassi poisid ehk sellel pundil tuleks kindlasti silma peal hoida. Meil on seal head võimalused õnnestumise korral saavutada kõrge koht,» sõnas treener.

«Mul on väga hea meel, et meil on tekkinud grupp noori, kes on valmis panustama täie tõsidusega sporti. Kui on töökad noored, siis on ka endal motivatsiooni koos nendega areneda,» lisas ta.

Laskesuusatamise noorte ja juunioride maailmameistrivõistlused toimuvad Otepääl 26. veebruarist 4. märtsini. Osalema oodatakse ligikaudu 350 sportlast 37 riigist. Võistlused on pealtvaatajatele tasuta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles