Eesti koondislased vältisid miinuskraadidega Poolas kaotust

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Zenjov
Sergei Zenjov Foto: Tairo Lutter / Postimees

Läinud nädalal said väärt punktilisa miinuskraadidega mängitavas Poola kõrgliigas pallivad koondislased, kui Sergei Zenjov murdis end taas põhikoosseisu ja aitas Krakowi Cracovial viigistada Varssavi Legiaga. Ken Kallaste ja Kielce Korona said kirja võidu ning Konstantin Vassiljevi koduklubi Gliwice Piast lisas oma kontosse ühe viigipunkti.

Zenjov mängis 82 minutit, kui Cracovia – Legia matš, kus oli mängu ajal 12 miinuskraadi, lõppes väravateta viigiga. Viik langetas Legia tabelis teisele kohale, kui liidriks tõusis Białystoki Jagiellonia. Kallaste ja Korona olid Goran Cvijanovici 70. minuti tabamusest 1:0 paremad Poznani Lechist. Lech teenis küll Kallaste tehtud veast lisaminutitel penalti, kuid Zlatan Alomerovic suutis Robert Gumny penalti tõrjuda. Vassiljev sekkus lõpuminutitel mängu vahetusest, kui Gliwice Piast tegi 0:0 viigi Krakówi Wisłaga. Tabelis tõusis Korona 36 punktiga kuuendaks (Wisla ette), Cracovia kerkis 11. kohale (28p) ning Piast on 16 meeskonna konkurentsis 24. vooru järel 13. tabelireal (24p).

Hollandi kõrgliigas viigistasid Karol Mets ja NAC Breda võõrsil 1:1 FC Groningeniga. Kuigi koduväljakul mänginud Groningen läks omaväravast 66. minutil juhtima, suutis NAC Breda 86. minutil Mitchell te Vrede tabamusest viigistada. Mets tegi kaasa kogu kohtumise. Liigatabelis on NAC Breda 18 meeskonna seas 21 punktiga 15. kohal.

Šotimaa kõrgliigas jäid Mattias Käit ja Ross County 0:2 alla St. Johnstone’ile. Käit sekkus vahetusest 55. minutil, kuid mõlemad väravad olid selleks hetkeks juba löödud. Liigatabelis on Ross County 28. vooru järel 21 punktiga viimasel kohal ning eelviimasest kohast lahutab neid veel kolm punkti. Inglismaa kõrgliigas alistas Liverpool Ragnar Klavani abita 4:1 West Ham Unitedi. Walesis jäi mänguajata Kevin Kauber, kui The New Saints alistas 1:0 Connah's Quay.

Albert Prosa mängis 90 minutit, kui Valletta tegi Malta meistrivõistlustel väravateta viigi Birkirkaraga. Kõrgliiga liider on Balzan 45 punktiga, Valleta jääb neist maha kolme punktiga ning Birkirkara omakorda neist nelja punktiga. Iirimaa kõrgliigas jäi Waterford 2. voorus võõral väljakul 0:2 alla Cork Cityle ja kirjutas ühe võidu kõrvale endale hooaja esimesel kaotuse. Sander Puri sekkus mängu vahetusest 83. minutil. Täna võõrustab Waterford St Patrick's Athleticut, kellel on samuti kirjas kolm punkti. Rauno Sappinen koosseisu ei kuulnud, kui tema koduklubi KFCO Beerschot Wilrijk – Lierse matš Belgia esiliigas lõppes 1:1 viigiga.

Soome karikavõistlustel tegi oma uue koduklubi eest debüüdi Artjom Dmitrijev, kui ta mängis 90 minutit ja aitas Lahti 2:1 võidule GrIFKi üle. Dmitrijevi meeskonnakaaslane Henri Anier jälgis kohtumist varumeestepingilt. Täismängu sai kirja Mihkel Aksalu, kui Seinäjoki JK viigistas 1:1 FF Jaroga. Maksim Lipin ja Marek Kaljumäe aitasid PS Kemi sõprusmängus 3:1 võidule TP-47 vastu, Ats Purje ja Kuopio Palluseura jäid kontrollkohtumises 0:2 alla Saligorski Šahtjorile (Valgevene).

Joonas Tamm ja Norra kõrgliigas palliv Sarpsborg 08 alistasid treeningmängus 3:2 Strømsgodseti, kui Tamm tegi kaasa terve kohtumise. Taijo Teniste ja Bergeni Brann olid 2:0 üle Åsanest. Kristiansund (Norra) alistas treeningmatšis 3:0 FK Krasnodari (Venemaa). Kristiansundis mängivast Eesti triost teenis mänguaega teisel poolajal vahetusest sekkunud Brent Lepistu. Taani esiliigas palliv HB Køge oli Skovshovedist (tugevuselt kolmas liiga) üle tulemusega 5:1, kui Karl Mööl tegi oma uue koduklubi eest kaasa teise poolaja.

Henrik Ojamaa oli täpne HNK Gorica (Horvaatia) duubelvõistkonna ridades, kui alistati kohaliku konkurendi Lučko duubel 4:1. Sloveenia kõrgliigas lükkusid Velenje Rudari (Ilja Antonov) ning NK Krško (Aleksandr Kulinitš) kehvade ilmastikuolude tõttu edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles