Arsenali klubijuhid tahavad uueks peatreeneriks meeskonna legendi või Monaco lootsi

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchester City peatreener Pep Guardiola paremal käel seisvast Mikel Artetasst võib saada uus Londoni Arsenali peatreener.
Manchester City peatreener Pep Guardiola paremal käel seisvast Mikel Artetasst võib saada uus Londoni Arsenali peatreener. Foto: GLYN KIRK/AFP/Scanpix

Kõik märgid näitavad, et 68-aastase Arsene Wengeri päevad Londoni Arsenali jalgpalliklubi eesotsas on loetud. Kas prantslane lahkub Inglismaalt juba pärast praegust hooaega või püsib veel aasta võrra pukis, on teadmata, aga igatahes on klubijuhid juba koostanud nimekirja meestest, kes võiksid saada uueks peatreeneriks, kirjutab Telegraph.

Wenger on Londoni klubi eesotsas veetnud 21 aastat ning mullu lõpetati esimest korda väljaspool Inglismaa liiga esinelikut ehk jäädi Meistrite liiga ukse taha. Wengeri töökoha päästis toona Inglismaa karikavõistlustel teenitud esikoht. Tänavu aga tiitlit kusagilt ei paista – karikavõistlustelt langeti varakult, liigakarikafinaalis kaotati äsja 0:3 Manchester Cityle ja liigas ollakse isegi esinelikust juba 10 punktiga maas. Arsenali ainus päästerõngas on Euroopa liiga, sest selle võiduga naastaks ka Meistrite liigasse. Klubiomanikud aga kartvat, et nõnda kaua peatreeneri saatuse otsustamisega viivitamine mõjub meeskonnale negatiivselt.

Pärast nädalavahetusel toimunud karikafinaali nentis Wenger isegi, et ei tea, kas on veel järgmisel hooajal ametis. Kui ta otsustab ise lahkuda või näitavad prantslasele ust klubi omanikud, siis kellest saaks Arsenali uus peatreener? Soosikuid on kaks!

Leonardo Jardim on käinud Wengeriga sama rada ja tüürinud AS Monaco meeskonna Prantsusmaa meistritiitlini. Tema puhul on probleemiks 2020. aastani kehtiv leping, mille varajasest lõpetamisest pururikas klubi sugugi huvitatud pole.

Mikel Arteta veetis mängijana Arsenalis viis aastat ja kandis kahel hooajal ka kaptenipaela. Praegu õpib kunagine poolkaitsja treeneriametit Manchester Citys Pep Guardiola käe all. Tegu on fännide soosikuga peatreeneriametisse, kuid komistuskiviks võib saada kasin kogemustepagas.

Teised treenerid, kellel Arsenal väidetavalt silma peal  hoiab: Thierry Henry (Belgia koondise abitreener, samuti klubi legend), Paulo Fonseca (Donetski Šahtari loots), Joachim Löw (viimased 12 aastat juhendanud Saksamaa koondist, võib tahta vaheldust), Carlo Ancelotti (pärast Müncheni Bayernist vallandamist tööta) ja Brendan Rodgers (praegune Glasgow Celticu peatreener, keda ootaks Inglismaa jalgpalli naasmisel aga mitte kõige positiivsem vastuvõtt).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles