Barcelona vutitäht paneb aluse tennise MM-turniirile

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Davis Cupi valitsev meister on Prantsusmaa koondis.
Davis Cupi valitsev meister on Prantsusmaa koondis. Foto: CHRISTOPHE ENA/AP/Scanpix

Praegune maailma parima tenniseriigi selgitamise süsteem muutub peagi ajalooks. Meeste rahvuskoondiste mõõduvõtust ehk Davis Cupist saab tulevikus iga-aastane MM-turniiri, kus astuvad võistlustulle 18 koondist, teatas Rahvusvaheline Tenniseliit ITF.

Praegune Davis Cupi formaat näeb ette, et maailmaliigasse kuuluvad 16 koondist peavad läbi hooaja neljal nädalavahetusel matše, mille tulemusel selgub maailma parim tennisekoondis. Äsja sõlmis ITF aga 25 aastaks 2,4 miljardi euro suuruse koostöölepingu investeerimisgrupiga Kosmos, mille asutajaks on FC Barcelona keskkaitsja Gerard Pique, ning selle rahasüsti toel loodetakse juurutada uus turniirisüsteem.

«Pique on osa grupist, mis soovib luua MMi – suurepärast ja põnevat turniiri, kus võistelda,» oli Rafael Nadal (ATP 2.) ideest haaratud.

«Meie nägemuses loome me suure hooajalõpu finaaletenduse, millest saab tennise- ja meelelahutusfestival, kus maailma parimad tennisistid esindavad oma koondist, et selgitada Davis Cupi meister,» sõnas ITFi president David Haggerty. Uue formaadiga loodetakse alustada juba 2019. aastal, aga selleks peaks muudatus heaks kiidetama augustikuisel ITFi üldkogul. Ilmselt nõnda ka läheb ja alaliit on juba asunud otsima korraldajariiki.

Plaani järgi selguks Davis Cupi võitja seitse päeva kestva novembrikuise turniiri käigus, kus alagrupifaasile järgneks play-off. Et mängijate koormust vähendada, koosneks üks duell kahest üksimängust (varem neli) ja ühest paarismängust ning kõik matšid kestaksid kahe setivõiduni (seni kolm).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles