Tottenham on sunnitud astuma ebamugava sammu

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tottenham Hotspuri White Hart Lane'i staadioni ehitustööd. Tulevikus peaks siin ilmselt kodu leidma ka Londoni esimene NFLi meeskond.
Tottenham Hotspuri White Hart Lane'i staadioni ehitustööd. Tulevikus peaks siin ilmselt kodu leidma ka Londoni esimene NFLi meeskond. Foto: Adam Davy/PA Wire/PA Images

Tottenham Hotspuri jalgpallimeeskond peab paluma Inglismaa kõrgliiga korraldajatelt, et 2018-19 hooaega alustataks mitmete võõrsilmängudega. Nimelt kardetakse, et nende uus White Hart Lane’i staadion ei pruugi õigeks ajaks valmis saada, kirjutab BBC.

Tottenhami meeskond on uue koduareeni arendustööde ajaks kolinud Wembley staadionile. Esialgu mängiti seal vaid euromänge, aga kuna tänaseks pole vanast staadionist järgi enam midagi, peetakse sel hooajal Inglismaa jalgpallipühamus ka harilikke liigamatše. Järgmisest hooajast Wembley ilmselt vabastatakse ja kolitakse värskele staadionile, kuid on oht, et päris esimesteks mängudeks uus mängupaik ei valmi.

Kuigi uue hooaja alguseni on jäänud veel ligi pool aastat, peavad Tottenhami klubijuhid otsuse ära tegema kärmelt: Premier League’i korraldajad vajavad märtsikuu jooksul kõigilt meeskondadelt erisoove oma mängupäevade osas. Kuigi hetkel on White Hart Lane’i ehitustööd graafikus, laseb Tottenham ilmselt igaks juhuks käiku varuplaani ja palub liigal hooaja esimesed paar mängu pidada võõrsil.

Soovis pole midagi ennekuulmatut – näiteks Ragnar Klavani koduklubi Liverpool renoveeris poolteist aastat tagasi Anfieldi staadioni peatribüüni ning pidi hooaja esimesed mängud pidama kodunt eemal.

Tottenhami meeskonna olukorra teeb keerulisemaks, et Premier League’i reeglite järgi ei tohi kaks Põhja-Londoni klubi ehk Tottenham ja Arsenal samas voorus kodumänge pidada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles