Ajalugu teinud Hanyu: panustasin olümpiakulda terve oma elu

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yuzuru Hanyu oma teise olümpiakullaga
Yuzuru Hanyu oma teise olümpiakullaga Foto: Toru Hanai/Reuters/Scanpix

Yuzuru Hanyust sai esimene mees pärast 1952. aasta Oslo olümpiamänge, kes on suutnud iluuisutamise meeste üksiksõidus OM-tiitlit kaitsta. «Ma olen väga rahul, et teenisin kuldmedali ja väga tänulik, et mulle esinemise ajal kaasa elati. Ma panustasin siia medalisse oma eluga,» kommenteeris Hanyu, kes sai mõned kuud enne Pyeongchangi mänge tõsise jalavigastuse ja tegi pärast seda esimese stardi kohe olümpial.

Kyodo News vahendab Hanyu Tokyos antud pressikonverentsi, kus sportlane vastas ausalt ja lõbusalt kõigile küsimustele. Näiteks, mida sööb kahekordne olümpiatšempion enne võistlusi?

«Jaapanlasena tahaksin ma öelda, et sushit, aga on liiga riskantne enne võistlust toorest toitu süüa. Ja see võib olla väga jaapanlaslik vastus, aga ma üritan alati süüa enne võistlust riisi,» vastas Hanyu. «Ma ei võta kaalus juurde, kui söön, mis võib mind teistest sportlastest eristada. Ma käin McDonaldsis ja mulle meeldib väga limonaad. Söön sellega isegi kartulikrõpse.»

Hanyu järgmine eesmärk on lisada oma hüpetearsenali neljakordne aksel, aga samas mõtleb ta juba ka viiekordsele hüppele. «Muidugi oleneb kõik hüpetest, aga vastavalt iluuisutamises läbi viidud teaduslikele uuringutele, on see füüsiliselt võimalik. Kui see on võimalik, sooviksin seda proovida,» rääkis jaapanlane. «Viis ja pool pööret võib osutuda liiga keeruliseks, aga juba poisipõlvest on treenerid julgustanud mind seda proovima, nii et osake minust soovib seda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles