Kelly Sildaru vaevad läbi: «Olen seda hetke nii kaua oodanud!» (1)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru (paremal) koos venna Henry ja vanavanematega
Kelly Sildaru (paremal) koos venna Henry ja vanavanematega Foto: INSTAGRAM / KellySildaru

Eesti Vabariigi 100. sünnipäev oli Kelly Sildarule märgilise tähtsusega. Pärast Uus-Meremaal saadud põlvevigastust ja järgnenud operatsiooni pani Sildaru 24. veebruaril alla mäesuusad ning liugles Kuutsemäe nõlvadelt alla. Emotsioonid olid ülevad: «Olen seda hetke nii kaua oodanud!»

Sildaru vigastas vasakut põlve septembri lõpus Uus-Meremaal rennisõidutreeningul. Eestis tehtud uuring tuvastas, et ekstreemsportlasel purunes põlve ristatiside ning koos arstidega jõuti järeldusele, et sportlase pikka karjääri ja täielikku paranemist silmas pidades on operatsioon möödapääsmatu.

Et taastumine oleks võimalikult kiire, otsustati mitte tekitada kasvueas 15-aastasele sportlasele uue haava näol teist lihasvaegust, vaid siirati põlveside doonorilt, kelleks sai Kelly ema.

Sildaru taastusravi kulges edukalt, seejuures veedeti kuus nädalat Austrias Thalgau linnakese taastusravikeskuses. Kui alguses ei paindunud põlv peaaegu üldse, siis eriharjutused ja jooga aitasid selle liikuvusele kaasa. Peale jõusaalitreeningute käidi põlve paranedes üha enam Spot of Tallinnas, kus Kelly sai ka batuudil hüpata. Ent igatsus suusatamise järele oli suur – Sildaru ise tunnistas Postimehele, et näeb seda vahel uneski.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles