Video: Thomas van der Mars korraldas Horvaatia vastu viskekontserdi

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thomas van der Mars tabas Horvaatia vastu kõik üheksa teele saadetud kahepunktiviset.
Thomas van der Mars tabas Horvaatia vastu kõik üheksa teele saadetud kahepunktiviset. Foto: Mihkel Maripuu

Kalev/Cramo keskmängija Thomas van der Mars kerkis hiljutistes MM-valikmängudes Hollandi korvpallikoondise põhimeheks, visates Itaalia ja Horvaatia vastu kokku 28 punkti.

Olgugi et tuntumad itaallased reedeses kohtumises kaasa ei löönud, pidi Holland kodus tunnistama vastaste 80:62 paremust. Van der Mars oli oma meeskonna üks resultatiivsemaid, kogudes 21 minutiga 8 punkti (2p 5st 3 ja vv 2-st 2) ja 8 lauapalli. Koos van der Marsiga mullu Raplas mänginud Jito Koki arvele jäi 14 minutiga 6 punkti.

Esmaspäevases võõrsilmängus Horvaatiaga jagus põnevust lõpusekunditeni, ent lõpuks tuli Hollandil ikkagi vastu võtta 78:82 kaotus. Van der Mars tegi seejuures fantastilise mängu, kogudes pea ideaalse visketabavuse juures (2p 9-st 9, vv 3-st 2) meeskonna parimana 20 punkti ja 4 lauapalli. Kok kaheksa minutiga sedapuhku punktiarvet ei avanud.

Esimeses kahes MM-valikmängus (novembris) viskas van der Mars 22 minutiga kokku vaid 2 punkti, millest võib järeldada, et viimased kuud Ühisliigas on 27-aastase keskmängija enesekindlust ja ilmselt ka mänguoskusi omajagu parandanud. Itaalia (4-0) on D-alagrupis edasipääsu juba taganud, ülejäänud kahe koha eest heitlevad Rumeenia (2-2), Holland (1-3) ja Horvaatia (1-3).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles