Manchester Unitedi staari ähvardab pikk vanglakaristus ja mängukeeld (1)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ander Herrera (vasakul) oma Manchester Unitedi meeskonnakaaslastega.
Ander Herrera (vasakul) oma Manchester Unitedi meeskonnakaaslastega. Foto: CARL RECINE/Action Images via Reuters/Scanpix

Hispaania ametivõimud nõuavad 36 kokkuleppemänguga seotud vutimehele, kellest kõige nimekam on Manchester Unitedi pallur Ander Herrera, kaheaastast vanglakaristust ja kuueaastast jalgpallikeeldu. Kohaliku kõrgliiga La Liga juhtide arvates oleks karistus liialt kerge, vahendab Independent.

Kihlveokahtlusega mäng leidis La Ligas aset 2011. aasta maikuus. Real Zaragoza alistas 2:1 Levante meeskonna, mis tähendas, et kõrgliigast langes toona välja Deportivo La Coruna. Väidetavalt oli tegu kokkuleppemänguga, kus Levante teenis meelega kaotamise eest 965 000 eurot. Kohalik prokuratuur soovib matši osalisi karistada pika võistluskeeluga ning kriminaalkaristusena nähakse sportlastele kaheaastast vanglakaristust, mis Hispaanias määratakse traditsiooniliselt tingimisi.

See viimane on sobimatu La Liga juhtidele. Nene advokaadid on esitanud omapoolse nõudmise: et mängu tulemusega manipuleerijad saaksid maksimaalse võimaliku karistuse, milleks oleks nelja-aastane reaalne vangistus. Lisaks kaasneks igale süüdi mõistetud mängijale 2,9 euro suurune trahvinõue.

Hispaania kohtud peaksid hakkama asja arutama selle aasta lõpul või järgmise algul. Herrera on varasemalt kõik süüdistused tagasi lükanud: «Nagu ma teatasin 2014. aastal, kui see küsimus tõstatati, pole mul kunagi olnud ja ei saa olema ka tulevikus midagi pistmist mängutulemustega manipuleerimisega. Kui mind kutsutakse kohtu ette tunnistust andma, teen seda hea meelega, sest mu südametunnistus on puhas. Ma armastan jalgpalli ning usun ausa mängu põhimõtetesse – nii väljakul kui ka väljaspool.»

Ander Herrera (paremal) 2010. aasatl Real Zaragozat esindamas.
Ander Herrera (paremal) 2010. aasatl Real Zaragozat esindamas. Foto: STRINGER/SPAIN/REUTERS
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles