Mätas ja õde-vend Kupperid teevad järgmisel nädalal hooaja avastardi

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Kupper esindab Eestit esmakordselt koos õe Hanna-Mariaga.
Martin Kupper esindab Eestit esmakordselt koos õe Hanna-Mariaga. Foto: Tairo Lutter

Järgmisel nädalavahetusel ehk 10.-11. märtsil toimuvad Portugali läänekaldal Leirias Euroopa talvised heitealade karikavõistlused, kus osaleb mitu meie tippu.

Meestest teevad kaasa kuulitõukajad Kristo Galeta ja Jander Heil, kettaheitja Martin Kupper ja odaviskaja Risto Mätas. Kui kaks esimest lõpetasid alles hiljuti sisehooaja, siis Kupperi puhul näeb uue koostöö (Gerd Kanter - Indrek Tustit) esimesi vilju ja Mätas teeb debüütvõistluse abielumehena.

Naistest esindab Eestit lisaks kettaheitjale Kätlin Tõllassonile ja vasaraheitjale Elina Anissimovale ka 22-aastane Hanna-Maria Kupper. Martin Kupperi noorem õde parandas mullu kettaheites isiklikku rekordit suisa kaheksa meetriga (uus tippmark 49.80) ning kerkis Tõllassoni ja Anu Teesaare järel Eesti hetke kolmandaks sel alal.

Eesti heitjatel-tõukajatel on talviselt karikalt ette näidata omajagu häid mälestusi. Näiteks Martin Kupper heitis oma tänaseni kehtiva isikliku rekordi 66.67 just Leirias 2015. aasta märtsis. Reeglina on heitealade sportlased paremas vormis siiski suvel, mil käib n-ö õige hooaeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles