Tragöödiast puudutatud NBA täht mälestas liigutava žestiga ohvreid

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dwyane Wade'i vasakul õlal on leinalint mälestamaks koolitulistamise ohvreid.
Dwyane Wade'i vasakul õlal on leinalint mälestamaks koolitulistamise ohvreid. Foto: Wilfredo Lee/AP/Scanpix

Kaks nädalat tagasi hukkus USAs Floridas Marjory Stoneman Douglase keskkoolis toimunud koolitulistamises 17 inimest. Neist üks, Joaquin Oliver maeti korvpallitäht Dwyane Wade’i nime kandva Miami Heati särgiga.

«Et (perekond) mõtles sel hetkel minule, et see oli midagi, mida ta oleks soovinud, on uskumatu,» vahendab AP tagamängija emotsioone.

Wade teab omast käest, mida tähendab tulistamises lähedase kaotamine. 2016. aastal hukkus nõnda tema nõbu. Seetõttu läks talle hinge ka äsjane tragöödia, mis sündis vaid tunniajase autosõidu kaugusel Miamist.

Ööl vastu tänast võõrustas Heat kodusaalis Philadelphia 76ersit ning võitis 102:101. Võidukorvi viskas Wade, kelle mänguvormil oli prominentsel kohal leinalint kirjaga MSD ehk kõnealuse keskkooli lühend. Mehe jalanõudele oli kirjutatud aga Oliveri nimi. «Austusavaldusena temale ja tema perekonnale,» selgitas Wade.

Wade kandis mängus Joaquin Oliveri nimega jalatseid.
Wade kandis mängus Joaquin Oliveri nimega jalatseid. Foto: Jasen Vinlove/USA Today Sports/Scanpix
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles