Kommentaar: 21. sajandi esimese sise-MMi medali jahil

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maicel Uibo osas näitab palju ära juba avaala: kui ta läbib 60 meetrit alla 7,20ga, on oodata head võistlust.
Maicel Uibo osas näitab palju ära juba avaala: kui ta läbib 60 meetrit alla 7,20ga, on oodata head võistlust. Foto: SCANPIX

Eestit esindavad täna Birminghamis algavatel kergejõustiku sisemaailmameistrivõistlustel mitmevõistleja Maicel Uibo (25) ja kaugushüppaja Ksenija Balta (31). Sarnasusi leiab meie kahe atleedi vahel mitu.

Esmalt, mis kõige tähtsam: nii Uibo kui Balta kuuluvad tasemelt maailma tippu. Pole kahtlustki, et õnnestumise korral heitlevad nad mõlemad medali eest. Teiseks, Uibo ja Balta ütlevad ka ise otse välja, et täit rahulolu pakub neile vaid medal, mitte madalamad punktikohad. Paraku, nagu peab kolmandaks tõdema, on mõlemal jäänud mitmed head resultaadid ebaõnne ja vigastuste tõttu realiseerimata.

Meeste seitsmevõistluses on kullafavoriite siiski vaid üks - Kevin Mayer. Kui Ashton Eatoni lõpetamise järel mitmevõistluse uueks valitsejaks kerkinud prantslane suudab suuremaid ebaõnnestumisi vältida, võistleb ta üksnes iseenda ja punktisummaga. Pärast seda, kui Mayer viis 10. veebruaril oma 26. sünnipäeval teivashüppe rekordi 5.60ni, ületab tema isiklike rekordite kogusumma 11 punktiga Eatoni maailmarekordi (6645 p). Mõistagi on äärmiselt keeruline järjest seitsmel alal isiklike rekordite väärilisi tulemusi näidata, ent ohus on Eatoni rekord sellegipoolest esmakordselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles