Vaata nimekirja: Lahti MK-etapil teeb kaasa koguni seitse Eesti murdmaasuusatajat

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algo Kärp
Algo Kärp Foto: Tairo Lutter

Nädalavahetusel Lahtis peetaval murdmaasuusatamise MK-etapil on võistlustules seitse Eesti suusatajat.

Meeste vabatehnika sprindile on eestlastest üles antud olümpiamängude 18. mees Marko Kilp ning 22-aastane Kristjan Koll ja 19-aastane Henri Roos. Naiste sprindis asuvad võistlustulle 19-aastane Mariel Merlii Pulles ning 32-aastane Laura Alba.

Meeste 15 kilomeetri klassikadistantsil esindavad Eestit olümpiamängudel 50 kilomeetri klassikadistantsil 17. koha teeninud Algo Kärp ning samal distantsil 38. olnud Andreas Veerpalu. Naiste 10 kilomeetri klassikadistantsil on stardis Alba.

Suusaliidu peatreeneri kohusetäitja Jaanus Teppani sõnul on tavapärane, et pärast täiskasvanute tiitlivõistlusi antakse noorematele võimalus MK-sarjas kogemusi hankida. Nii 19-aastane Roos kui 19-aastane Pulles tegid tegelikult MK-debüüdi juba mullu Otepääl.

Jaanuari lõpus alanud juunioride MMil sõitis Pulles vabatehnikasprindis välja 19. koha, Roos teenis sprindis aga 14. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles