Eesti noormehed teenisid kodusel laskesuusatamise MMil teatesõidus seitsmenda koha

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte ja juunioride MM laskesuusatamises.
Noorte ja juunioride MM laskesuusatamises. Foto: Hendrik Osula

Otepääl jätkuvatel laskesuusatamise noorte ja juunioride maailmameistrivõistlustel olid täna kavas noorte vanuseklassi teatevõistlused. Eesti noormeeste teatetrio lõpetas seitsmendal positsioonil.

 Noormeeste 3x7,5 km distantsil domineeris Venemaa trio koosseisus Denis Taštimerov, Andrei Viuhhin ja Mihhail Pervušin (1:04.51,1; 2+8). Hõbe Tšehhile (+2.30,0; 0+7) ning pronks  Norra teatemeeskonnale (+3.04,5; 2+11). Eesti noormehed (Robert Heldna, Kristo Siimer, Klaus Mark Kolpakov) lõpetasid seitsmendal positsioonil (+6.35,1; 1+13).

«Seitsmes koht on ikka päris hea!» lausus teises vahetus rajale läinud Siimer pärast võistlust. «Suusarajal oli enesetunne üllatavalt hea, sõita oli mõnus. Esimeses lasketiirus tuul sooritust ei mõjutanud, lasin ühe kella viie peale mööda, kuid sain selle kiiresti ühe varupadruniga alla ja tagasi rajale. Püstitiirus mängis tuul juba oluliselt suuremat rolli, lasin täpselt tuulepuhangu ajal ning üks mööda. Õnneks sain ka selle ühe varupadruniga alla. Proovisin tiirudes tegutseda võimalikult kiiresti, ruttu matilt tõusta, et siis esimesi püüdma minna,» ütles Siimer.

Ülimalt põnevaks osutus aga neidude 3x6km teatesõidu lõpplahendus, kus võitja välja selgitamiseks tuli kasutada fotofiniši abi. Maailmameistriks krooniti täna rootslannad, kes edestasid lõpuheitluses napilt Soome triot. Rootsi teatenaiskond võitis kulla koosseisus Amanda Lundström, Ella Halvarsson ja Elvira Öberg (1:03.19,8; 0+6). Soomlannadele (+0,0; 2+10) hõbe ning pronks Norra (+37,0; 2+8).

Eesti teatevõistkond, koosseisus Ksenia Pribõlovskaja, Lisbeth Liiv ja Kerstin Ojavee, lõpetas 17. positsioonil (+8.17,2; 4+17). «Täna lihtsalt ei õnnestunud,» tõdes eestlannade avavahetuses sõitnud Pribõlovskaja. «Kõigil võistlejatel oli täna tiirus keeruline, sõrmed olid külmast kanged ning tuul keerutas korralikult,» analüüsis neiu olusid tiirus. 

 Homme on Otepääl toimuvatel laskesuusatamise noorte ja juunioride maailmameistrivõistlustel kavas juunioride vanuseklassi individuaaldistantsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles