34-aastane Bourousis: mängin Kreeka koondises nii kaua, kui püsin jalgadel

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ioannis Bourousis on Kreeka koondises kerkinud legendi staatusesse.
Ioannis Bourousis on Kreeka koondises kerkinud legendi staatusesse. Foto: OZAN KOSE/AFP

Kreeka korvpallikoondise üks hinnatumaid mängijaid on tänaseni 34-aastane keskmängija Ioannis Bourousis, kes ei plaani rahvusmeeskonna esindamisest niipea loobuda.

Bourousis, kes on mänginud karjääri jooksul lisaks Kreeka tippklubidele ka nii Barcelonas, Madridi Realis, Baskonias kui Milanos, taandus tänavu n-ö suurest korvpallist, siirdudes Hiina kõrgliigasse Zhejiang Lionsi ridadesse kõrge palga järele. Ometi õnnestus tal talvisteks MM-valikmängudeks Euroopasse koondisele appi tulla.

«Mängin Kreeka koondises nii kaua, kui püsin jalgadel,» sõnas Bourousis pärast hiljutisi võite Eesti ja Suurbritannia üle FIBAle. «Mul on null põhjust, miks mitte olla selle meeskonna liige, sest ma tunnen end Kreekat esindades alati imeliselt. Rahvusmeeskond on mu teine kodu.»

«Iga kord, kui ma lähen väljakule, annan endast Kreeka nimel kõik. Kreeka on andnud mulle nii palju ja ma tahan anda talle midagi tagasi. Ma ei unusta kunagi seda, kui ma kuulusin 2005. aastal Euroopa meistriks tulnud võistkonda, olles ise alles 22-aastane. Toonane meeskond andis mulle kõik. Tahan seda korrata,» lisas kapten.

Möödunud reedel kogus Bourousis üleplatsimehena Eesti koondise vastu 21 punkti, 8 lauapalli ja 6 resultatiivset söötu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles