Birminghami sise-MM algas Venemaa kõrgushüppepeoga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Lasitskene.
Maria Lasitskene. Foto: JOHN SIBLEY/Action Images via Reuters

Täna tehti Birminghamis algust kergejõustiku sisemaailmameistrivõistlustega, kus avapäeval olid kavas naiste ja meeste kõrgushüpe ja naiste 3000 meetri jooks.

Naiste kõrgushüppevõistlus kulges suurte üllatusteta: kulla võitis venelanna Maria Lasitskene (endine Kutšina) 2.01ga. Pärast kahe meetri alistamist lasi Lasitskene latile panna ka 2.07, mis kolmel katsel siiski ei alistunud.

Nii uskumatu, kui see ka ei tundu, piisas maailmameistrivõistlustel hõbemedali võitmiseks kõrgusest 1.93. Teine oli sama tulemusega ameeriklanna Vashti Cunningham ja kolmas ühe ebaõnnestunud katse rohkem teinud itaallanna Alessia Trost. Neljandaks jäi samal põhimõttel britt Morgan Lake. Võrdluseks: hiljuti karjäärile punkti pannud Anna Iljuštšenko Eesti rekord on 1.96.

Meeste kõrgushüppes krooniti maailmameistriks 20-aastane venelane Danil Lõsenko, kes ületas kolmandal katsel 2.36. Hõbeda sai 2.33ga Katari parim kergejõustiklane, nelja aasta tagune võitja Mutaz Essa Barshim, kolmas oli 2.29ga sakslane Mateusz Przybylko. 

Naiste 3000 meetris jäi oodatult alistamatuks Genzebe Dibaba. Etiooplanna pani viimastel ringidel paremuse maksma ja lõpetas ajaga 8.45,05. Teine oli Hollandit esindav Sifan Hassan 8.45,68ga, pronksi teenis kodupubliku rõõmuks Laura Muir 8.45,78ga.

Danil Lõsenko.
Danil Lõsenko. Foto: BEN STANSALL/AFP
Maria Lasitskene.
Maria Lasitskene. Foto: MATT DUNHAM/AP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles