Suur skandaal jätkub: pedofiilist võimlemisarsti vastu esitas süüdistuse esimene mees

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine USA võimlemisliidu arst Larry Nassar.
Endine USA võimlemisliidu arst Larry Nassar. Foto: Paul Sancya/AP/Scanpix

USA spordiajaloo ühel suurimal ahistamisjuhtumil ei näi lõppu olevat. Kuigi USA võimlemiskoondise endine arst Larry Nassar mõisteti sportlaste seksuaalse ahistamise eest jaanuaris 175-aastaks vangi, tuleb ikka veel välja uusi tunnistajaid, kes mehe vastu kaebusi esitavad.

Kolmapäeval andis Nassari kohtusse esimene meesvõimleja, kes enda sõnul Nassari ohvriks langes. Kohtuhagi algatas Jacob Moore, kelle sõnul leidis ahistamisjuhtum aset 2016. aastal. Noormees oli siis 16-aastane.

Moore’i süüdistuste kohaselt läks ta Nassari koju, et saada vigastatud õlale ravi. Ravisessioon toimus keldris. Kui üks naisvõimleja oli parasjagu ruumi tulnud, tõmbas Nassar Moore’ilt püksid maha ning paljastas ta naisvõimlejale. Nassar oli Moore’ile öelnud, et õla terveks ravimiseks tuleb noormehele teha kubemepiirkonnas nõelravi.

Enne Moore’i oli pedofiilist Nassari vastu süüdistuse esitanud rohkem kui 260 naist ja tütarlast. Üks neist oli kusjuures Moore’i õde Kamerin, kes esines jaanuaris kohtus ka ülestunnistusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles