Mäkinen Mehhiko ralli eel: võrreldes eelmise aastaga oleme palju konkurentsivõimelisemad

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tommi Mäkinen ja Ott Tänak.
Tommi Mäkinen ja Ott Tänak. Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Järgmisel nädalal sõidetakse Mehhikos tänavuse hooaja esimene kruusaralli. Mehhiko ralli näol on tegu ühe raskeima ralliga ning seda eelkõige autodele.

Mehhiko ralli sõidetakse merepinnast tavapäraselt kõrgemal ning tavaliselt on ralli ajal sooja 30 kraadi. Sellised tingimused on eriti kurnavad mootorile, mille võimsus on Mehhikos võrreldes teiste rallidega 20-protsenti väiksem.

«Oleme võrreldes eelmise aastaga väga palju autot edasi arendanud. Meil oli Mehhikos mullu päris raske. Analüüsisime juhtunut ning arendasime auto jahutussüsteeme. Samuti nokitsesime mootori kallal. Oleme piisavalt panustanud, et meil oleks Mehhikoks konkurentsivõimeline pakett,» sõnas Toyota meeskonna pealik Tommi Mäkinen.

Toyota valmistus Mehhiko ralliks eelmisel nädalal Hispaanias testides. Kahepäevase testi järel sõnas eestlane Ott Tänak, et testiperioodil katsetati võimalikult palju uusi asju.

«Esimesed muljed autost kruusal on päris head, kuid on ka palju asju, millega tuleb veel harjuda. Mehhikos saame lähte viiendana, mis on päris hea. Seal on teepuhastajal suur roll ning see võib meid aidata. Mul on Mehhiko rallilt üksjagu kogemusi ning tunnen end ralli eel mugavalt. Usun, et meil on võimalik rallivõidu eest võidelda,» ütles Tänak.

Tänak on Mehhiko rallil osalenud viiel korral. Tema parim tulemus pärineb möödunud aastast, mil ta lõpetas ralli neljandana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles