Olümpiavõitja õde tegi Otepääl järjekordse supervõistluse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elvira Öberg
Elvira Öberg Foto: Hendrik Osula

Rootslanna Elvira Öberg võitis Otepääl jätkuvatel noorte ja juunioride maailmameistrivõistlustel järjekordse kulla.

Nii individuaaldistantsil kui ka teatesõidus noorte maailmameistriks kroonitud Öberg sai kõige kirkama medali kaela ka 6 kilomeetri sprindidistantsi järel. Lamadestiirus kiirelt tegutsenud rootslanna pidi püstitiiru järel minema ühele trahviringile, kuid sellele vaatamata talle täna vastast ei leidunud (19.46,7; 0+1).

«Mulle Otepää rajad väga sobivad ning keskendusin terve distantsi vältel heale tehnikale. Naudin siin võistlemist ning arvan, et see mulle täna edu tõigi,» lausus 19-aastane rootslanna pärast võistlust.

Öberg lisas, et on palju inspiratsiooni saanud ka oma õelt, Pyeongchangi olümpiavõitjalt Hanna Öbergilt. «Ta on mulle väga suureks eeskujuks ja see, mida Hanna olümpiamängudel saavutas on lihtsalt imeline. Mõtlesin, et kui tema on suurepäraseks soorituseks võimeline, siis suudan seda ka mina,» rääkis neiu, et õe õnnestumine on teda vaimselt palju aidanud.

Öbergi järel sõitis täna hõbedale soomlanna Heidi Nikkinen (+13,1; 1+0) ning pronksile tuli samuti Rootsi koondise esindaja, Amanda Lundström (+16,7; 0+0).

Neidude 6 km sprindis oli eestlannasid rajal neli. Parimat tulemust näitas kolmel trahviringil käinud Ksenia Pribõlovskaja, kes lõpetas 63. positsioonil (+3.03,5; 0+3).  Lisbeth Liiv lõpetas 77. (+4.17,8; 4+1), Gerda Narusk 83. (+5.31,8; 1+1) ning Kerstin Ojavee 88. (+6.28,8; 4+3).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles