Maicel Uibo: tegin enam-vähem tulemused ära, aga varu jäi sisse igal pool

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seitsmevõistlus sise-MMil
Seitsmevõistlus sise-MMil Foto: Hannah McKay/REUTERS

Maicel Uibo alustas kergejõustiku sise-MMil Birminghamis hästi ja püsib kolme ala järel medaliheitluses. Põlvamaalane edestab enne oma trumpala kõrgushüpet isikliku rekordi graafikut (6044 p) 30 punktiga.

25-aastane Uibo sai 60 meetri jooksus kehvast stardist hoolimata kirja oma viimase kolme hooaja parima aja 7,20 (rekord 7,16).

«Tegin oma tulemused enam-vähem ära, kuigi igal alal jäi veidi varu sisse. 60 meetris oli mu reaktsiooniaeg 0,23. (Muigab.) See kandideerib kõigi aegade kõige kehvemale tulemusele! Kaotasin mõnele konkurendile puhtalt reaktsiooniga ühe kümnendiku. Samas näitas jooks ise, et olen läinud tasapisi iga võistlusega kiiremaks tänavu,» sõnas heatujuline Uibo hotelli puhkama jõudes.

Kaugushüppes püstitas Uibo isikliku siserekordi 7.41 ja kuulitõukes sai ta kirja igati korraliku 14.30. 

«Kaugushüppes tuli siserekord - seega päris hea. Samas, ideaalne see hüpe kindlasti polnud - pidin hoojooksu viimaseid samme kokku võtma, et üle ei astuks. Kuulitõukes oli avakatse, mis jäigi parimaks, hästi kontrollitud, et normaalne tulemus kirja saada. Kaks järgmist katset läksid aga aia taha. Tõukasin pöördega, nagu ikka. Glide'i tehnikale (selg ees) ma ei lähe kunagi tagasi, see on kindel. Kokkuvõttes: vorm on hetkel hea, aga kui ma ütleksin, et olen elu vormis, siis see tähendaks, et 7,20, 7.41 ja 14.30 on mu võimete piir. Seda kindlasti mitte,» lisas kaheksandal kohal paiknev Uibo.

Kolme ala järel edestab mitmevõistleja oma nelja aasta tagust rekordigraafikut (6044 p) niisiis juba 30 punktiga, ent tema vahepealset arengut silmas pidades liigub ta tegelikult juba pigem 6150-6200 punkti graafikus. Näiteks 6170 punkti kogumiseks peaks Uibo kõrgust hüppama 2.15, tõkkeid jooksma 8,30ga, teivast hüppama 5.20 ja 1000 meetrit läbima 2.40,00ga.

Kevin Mayer ja Damian Warner paistavad minevat oma teed, meie mehe suurim konkurent on hetkel aga kolmandal kohal paiknev sakslane Kai Kazmirek. Mida arvab Uibo ise hetkel medalimängust ja konkurentidest? «Ma ei tea, pole nii täpselt jälginud,» jäi ta napisõnaliseks.

Järgmine ala ehk kõrgushüpe algab kell 21.45.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles