Viimasel veerandajal Kalevi rünnakut vedanud Kaldre: prioriteet on kaitsemängul

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tom Kaldre.
Tom Kaldre. Foto: EYBL

Tallinna Kalevi korvpallimeeskond tunnistas koduses meistriliigas viimase sekundi viskest Rapla ühepunktilist paremust. Võõral väljakul mänginud Kalev oli lõpusireeni järel pettunud, kuid veidi jagus põhjust ka rõõmustamiseks. 

Nimelt alustas Kalev viimast veerandaega 12-punktilises kaotusseisus, kuid maa-ala kaitsega murdsid kalevlased end peagi mängu tagasi. Rünnakul tegi otsustaval veerandajal fantastilise partii Tom Kaldre. 19-aastane tagamängija lõi mitmel korral teravust ning kostitas kaaslasi suurepäraste söötudega.

Kaldre enda soliidset mängu üle ei tahtnud tähtsustada, sest meeskond kaotas. «Väga valus kaotus,» olid Kaldre esmamuljed pärast mängu Postimehele. «Suutsin teiste meeste headest katetest õiged otsused teha: skoorisin ise või leidsin vaba mehe,» jätkas Kaldre, kes viibib keskmiselt väljakul 17,4 minutit mängu kohta.

Seekord usaldas peatreener Gert Kullamäe noormängija platsile ka viimastel minutitel, kui meeskond heitles võidu nimel. «Tom hoidis hästi teravust ja teda oli hea otsustavatel hetkedel kasutada. Ega tal ei olnud lihtne. Tegelikult on tal olnud raske nädal: ta mängis kolmapäeval Balti liigas, eile teises liigas ja nüüd täna,» selgitas Kullamäe, kes kiitis oma hoolealuste hingestatust ning jäi üldplaanis mänguga rahule.

Kaldre, kes eile teises liigas viskas 30 punkti, mõistab treeneri valikuid. «Suutsin häid lahendusi leida ja enesekindlus oli hea,» kommenteeris Kaldre peatreeneri usaldust. «Eelnevates mängudes pole võimalust väga saanud, aga arusaadav, sest meil on satsis ikkagi palju kogenumad mehed. Usun, et treener usaldab mind, sest muidu ma neid minuteid ei saaks. Prioriteet on kaitsemängul,» lisas Kaldre.

Kaldre mängib Tallinna Kalevis esimest hooaega. Seni nähtud mängude põhjal saavad korvpallisõbrad rääkida, et tegemist on talendika noormängijaga, kes tööga võib lähiaastatel profimeeskondade ustele koputada. «Hetkeseisuga olen väga rahul. Olen suutnud end trennis näidata ja arvan, et ka palju areneda. Tuleb hagu anda ja edasi rühkida!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles