Johnson-Thompson võitis kodupubliku toel karjääri esimese MM-kulla

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katarina Johnson-Thompson.
Katarina Johnson-Thompson. Foto: Simon Cooper/PA Wire/PA Images

Suurbritannia mitmevõistleja Katarina Johnson-Thompson krooniti Birminghamis sise-MMil naiste viievõistluse tšempioniks. 25-aastane britt kogus koduareenil 4750 punkti.

Johnson-Thompson alustas võistlust 60 meetri tõkkejooksu kuuenda tulemusega, läbides distantsi ajaga 8,36. Liidriohjad haaras britt pärast teist ala ehk kõrgushüpet, kus ta ületas 1.91. Kuulitõukes kirja läinud 12.68 langetas Johnson-Thompsoni teiseks, kuid esikoha taastas ta kaugushüppes, kus britt lendas 6.50 meetrit.

Kodupubliku meeletu kaasaelamise toel võitis Johnson-Thompson nii viimase ala (800 meetri jooksu ajaga 2.16,63) kui ka viievõistluse maailmameistritiitli. Kui Johnson-Thompson sai 2015. aastal rõõmustada EM-kulla üle, siis nüüd on tal auhinnakapis ka MM-kuld.

Johnson-Thompsoni lõppsummaks kujunes 4750 punkti. Hõbeda teenis 4700 punktiga austerlanna Ivona Dadic, pronks kuulus 4637 punkti kogunud kuubalanna Yorgelis Rodriguezile.

TULEMUSED

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles