Ilvese konkurent maadles olümpial keerulise terviseprobleemiga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jarl Magnus Riiber.
Jarl Magnus Riiber. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS

Eesti kahevõistleja Kristjan Ilvese kange konkurent Jarl Magnus Riiber saavutas Pyeongchangi olümpiamängudel võistkonnavõistlusel hõbemedali, kuid suur spordipidu ei möödunud norralasel sugugi mitte lihtsalt.

Nimelt vaevas 20-aastast Norra kahevõistlejat enne olümpiat silmapõletik, mis Pyeongchangis järk-järgult süvenes. Pärast mängudelt naasmist tuvastati Riiberil sarvkesta põletik, kirjutab NRK.

Riiber otsustas seetõttu loobuda ka Lahti MK-etapist, mis toimub sel nädalavahetusel. Riiber, kes ravib end kodumaal, peab kandma spetsiaalseid kaitseprille. Paranemine võtab eelduste kohaselt aega kaheksa kuni kümme päeva.

Kui võistkonnavõistlusel sai Riiber olümpialt hõbeda, siis individuaalvõistlusel jäi tema parimaks tulemuseks neljas koht. Nii suurel kui ka normaalmäel hüppas Riiber end teiseks, kuid murdmaarajal loovutas norralane kaks positsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles