Suursoosik viis maailmarekordi lähedase ajaga sprindikulla USAsse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christian Coleman (keskel) oli finaalis konkurentidest napilt, aga selgelt üle.
Christian Coleman (keskel) oli finaalis konkurentidest napilt, aga selgelt üle. Foto: JOHN SIBLEY/Action Images via Reuters/Scanpix

Birminghamis toimuvatel kergejõustiku sisemaailmameistrivõistlustel võitis meeste 60 meetri jooksus kulla maailmarekordimees Christian Coleman ajaga 6,37 sekundit.

Veebruaris püstitatud maailmarekordist jäi Colemanil puudu vaid kolm sajandikku, ent võiduaeg on uus MMidel joostud tipptulemus. Hõbeda sai ajaga 6,42 hiinlane Su Bingtian ja pronksi 6,44 jooksnud ameeriklane Ronnie Baker.

21-aastane Coleman võttis ligi 20 aastat püsinud maailma tipptulemuse kaasmaalaselt Maurice Greene'ilt ametlikult enda nimele paari nädala eest. Tegelikult jooksis ta juba jaanuaris Clemsonis 6,37, kuid elektroonilise stardisüsteemi puudumise tõttu ei peetud seda maailmarekordi vääriliseks. Kahe nädala eest New Mexico osariigis Albuquerque'is toimunud USA sisemeistrivõistlustel joostud 6,34 oli aga igati ametlik ja sobiv ka maailmarekordiks.

Christian Colemani võiduajast on paremat suutnud vaid ta ise.
Christian Colemani võiduajast on paremat suutnud vaid ta ise. Foto: JOHN SIBLEY/Action Images via Reuters/Scanpix
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles